Haberler

Baykal: "Anketlere Yanıtı Halk Verecek, Diğer Partilere Haksızlık Etmeyin"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Seçim Anketlerine Gereken Yanıtın Pazar Günü Halk Tarafından Verileceğini Söyledi. Baykal, Anketlerde Meclis'e Giremeyen Partilere Haksızlık Yapıldığını Belirtti.

CHP lideri Deniz Baykal, seçim anketlerine gereken yanıtın Pazar günü halk tarafından verileceğini söyledi. Baykal, anketlerde Meclis'e giremeyen partilere haksızlık yapıldığını belirtti.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, NTV'de yayınlanan "Seçim 2007 Liderler" programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Baykal, son günlerde açıklanan ve AKP'nin oy oranını yüzde 40'ın üzerinde gösteren anketlere kendisinin yanıt vermeyeceğini söyledi. Baykal, "Bunlara yanıtı Pazar günü halk verecektir" dedi.

Baykal, seçim anketlerinde AKP, CHP ve MHP'nin girmesiyle 3 partili bir Meclis göründüğünün belirtilmesi üzerine, her seçimin içinde sürprizlerin olabileceğini kaydetti.

Baykal, "Her seçimin içinde sürpriz vardır. Bütün bunlar defalarca yaşadık. Ne biliyoruz DP'nin girmeyeceğini, kim ne hakla söylüyor? GP'nin girmeyeceğini nerden biliyoruz? Böyle bir hüküm vermeye hakkımız yoktur. Birileri esiyor üfürüyor" diye konuştu.

Baykal, seçim sonrası bir CHP-MHP koalisyonu ihtimalinin olup olmadığının sorulması üzerine de bütün partilerin tek başına hükümet olmak için çalıştıklarını ifade etti. Baykal, "Hepimiz görevimiz yapıyoruz, milletin içinden geliyoruz. Ne olduğunu görürsünüz, 3 gün sonra görürsünüz" dedi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title