Haberler

Baykal: Anayasadan 'Millet'i Kaldırırsanız Farklı Egemenlik Taleplerinin Önünü Açarsınız (2)

Baykal.CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Antalya'nın Demre İlçesi'nde yaklaşık 10 gün önce sel felaketine uğrayan sera üreticilerine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Baykal: ANAYASADAN 'MİLLET'İ KALDIRIRSANIZ FARKLI EGEMENLİK TALEPLERİNİN ÖNÜNÜ AÇARSINIZ (2)

BAŞKANLIK REJİMİ AMERİKA DIŞINDA HİÇBİR ÜLKEDE İŞLEMEMİŞTİR

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Antalya'nın Demre İlçesi'nde yaklaşık 10 gün önce sel felaketine uğrayan sera üreticilerine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Baykal'ı Demre'ye gelişinde CHP Demre İlçe Başkanı Zühra Doğan çiçek vererek karşıladı. Baykal Köşkerler Köyü'nde bir kahvehanede yaptığı konuşmada, yeni getirilmek istenen başkanlık sistemi hakkında açıklamalar yaptı. Baykal, şöyle dedi:

"Başkanlık rejimi Amerika dışında hiçbir ülkede işlememiştir. Amerika'da bağımsız yargı vardır. Biz de yargının hali malum. Hükümetin dışında hiçbir hakim kararından bahsetmek imkanı kaldı mı? Abdullah Öcalan diyor ki; 'Benim oyuma ihtiyacın varsa, mecliste BDP'lilerin oyuna ihtiyacın varsa, seçmenden benim desteğimi almak istiyorsan, gel bakalım.' 'Bu milli devleti kaldırın' diyor. Milli mücadeleden sonra Cumhuriyet tarihimizin en belirleyici, en kritik kararını almak üzereyiz. Genelkurmay Başkanı'na terör örgütü üyesi diyorlar, diyor savcılık olur mu? 'Tarih affetmeyecek' diyor. Kardeşim bu noktaya şimdi mi geldin? Adam bir yıldır, iki yıldır orada. Alındığı andan itibaren bu yanlıştı. Şimdi ne yapıyorsun? Silahlı Kuvvetler'in Genelkurmay Başkanı, Türk ordusu için çalışan adam. Sen tayin etmişsin, Sabah akşam, gece gündüz berabersin. Geceleri sanki gidip terör örgütü PKK'nın yöneticiliğini yapıyormuş da bunu yakalamışlar da, şimdi onu içeriye atıyorlar." - Antalya / Demre

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Deniz Baykal Antalya Demre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title