Haberler

Baykal, 28 Yıl Hapis İstemiyle Yargılanan Gazeteci Nedim Şener'i Aradı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Hrant Dink Cinayetiyle İlgili Yazdığı Bir Kitaptan Dolayı 28 Yıl Hapis İstemiyle Yargılanan Milliyet Gazetesi Muhabiri ve Yazar Nedim Şener'i Arayarak, Hakkındaki Davadan Dolayı Duyduğu Üzüntüyü Dile Getirdi, Geçmiş Olsun Dileklerini İletti.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Hrant Dink cinayetiyle ilgili yazdığı bir kitaptan dolayı 28 yıl hapis istemiyle yargılanan Milliyet Gazetesi Muhabiri ve Yazar Nedim Şener'i arayarak, hakkındaki davadan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi, geçmiş olsun dileklerini iletti.

CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, CHP'nin MYK toplantısından sonra gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "MYK'da bugün esas itibariyle iki önemli konunun üzerinde durduk. Bunlardan biri Gazeteci-Yazar Nedim Şener'in yazdığı bir kitap nedeniyle yargılanıyor olması. Kendisiyle duruşma sonrası hem ben hem de Genel Başkanımız konuştu. Şener'e üzüntülerimizi, geçmiş olsun dileklerimizi ve dayanışma duygularımızı ifade ettik. Bu, araştırmacı gazetecilik açısından, ifade özgürlüğü açısından kabul edilemez bir durum" dedi.

- BAYKAL IRAK'A GİDECEK-

Özyürek, MYK'da Irak Devlet Başkanı Talabani'nin Baykal'a yaptığı davetin de ele alındığını bildirdi, şunları kaydetti:

"Bu davet geldiğine göre, Dışişleri Bakanlığıyla da temas edilerek zamanlamasını yapacağız. Uygun bir zamanda bu gezi gerçekleştirilecek.

Bir şeyi görmek istiyoruz. Davet ettiniz ama, acaba nasıl bir program uygulamak istiyorsunuz?. Dışişleri Bakanlığıyla da görüşerek onların isteklerini, düşüncelerini de almak istiyoruz. Önem verdiğimiz bir gezi. Kapsamlı olmasını istiyoruz. Programlı olsun istiyoruz. Türkiye- Irak ilişkileri açısından da yararlı olsun istiyoruz.

Tabii bu davet nedeniyle CHP'nin Irak politikası sorgulanıyor. Bizim bu konudaki politikamız belli. Biz Irak'la her zaman iyi ilişkiler kurulmasından yana olduk. Ama Irak'ın da terör örgütü PKK'ya karşı bir tavır sergilemesi gerektiğini ifade ettik. (ANKA)

(NK/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title