Haberler

Bayırbucak Türkmenlerine 180 Ton Yardım

Türkiye Diyanet Vakfı Bafra Şubesince, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri için toplanan 180 ton kuru gıda 6 tırla bölgeye gönderildi.

Türkiye Diyanet Vakfı Bafra Şubesince, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri için toplanan 180 ton kuru gıda 6 tırla bölgeye gönderildi.

İlçe meydanında yapılan uğurlama törenine, Vali İbrahim Şahin, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, İlçe Müftüsü İsmail Çiçek, Diyanet Vakfı üyeleri, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim ve duaların okunmasının ardından konuşan Vali Şahin, Suriye'de yaşanan drama işaret ederek şunları dile getirdi:

"Suriyeli kardeşlerimiz ülkelerindeki olumsuzluğu giderebilmek için epeyce çaba sarf ettiler. Başarılı olamadılar ve ülkelerini terk etmek, hicret etmek zorunda kaldılar. Akdeniz adeta ölü deniz oldu. O yavrular, o insanlar ölümlerden ölüm beğeniyor. Kendi ülkelerinde hayatta kalamayacakları korkusunu gördükleri için botlarla sakin ülkelere gitmeye çalışıyor. Bizler evimizde üşürken, onlar denizlerde yaşam savaşı veriyor. 'Allah devlete, millete zeval vermesin' duasını şimdi daha iyi anlıyor ve içten söylüyorum. Allah niyetlerinize bakacak, azınıza, çoğunuza değil ama gerçekten Bafra'ya ve Bafralıya yakışır bir tır filosu gönderiyorsunuz. Bu yardımlarda emeği geçenlere teşekkür ederim."

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da, yardımlaşmanın İslamiyetin ve Türk gelenek ile göreneklerinin bir parçası olduğunu söyledi. Yılmaz, yardımların toplanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

İlçe Müftüsü İsmail Çiçek de "Türkiye Diyanet Vakfı, 'Şimdi Türkmenlere yardım zamanı' dedi. Bizler de aralık ayında Bafra Şubesi olarak bir nebze de katkı sağlamak amaçlı seferberlik başlattık. Bafra Kaymakamlığımızın öncülüğünde, İl Müftülüğümüzün destekleriyle yardım çığ gibi büyüdü, çoğaldı. Bir tır, iki tır derken 6 tır oldu, tam 180 ton yardım toplandı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Suriye Bayırbucak Türkmenlerine gönderilecek 180 ton kuru gıda maddesinin bulunduğu 6 tır, dualarla uğurlandı.

Kaynak: AA / Yerel

Yusuf Ziya Yılmaz Türkiye Suriye Bafra Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title