Haberler

Bayındırlık ve İskan Bakanı Demir Niğde'de

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Nevşehir'den Karayoluyla Niğde'ye Geldi

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Nevşehir'den karayoluyla Niğde'ye geldi.      Bakan Demir'i, Niğde Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclisi Başkanı Nuri Ayduğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür karşıladı.

     Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Niğde Valisi Alim Barut'u makamında ziyaret ederek, bilgi aldı.

     Bakan Demir, valilikte yaptığı konuşmada, yapı denetimi ve enerji kimlik belgesi uygulamalarına başladıklarını belirterek, şunları söyledi:

     'Bakanlığımızın çalışmaları nedeniyle Nevşehir'deydik. Birazdan Tarım İl Müdürlüğü ve Tapu Kadastro Müdürlüğüne gideceğiz. İller Bankasının çalışmalarını denetleyeceğiz. Bizler her yılın sonunda ve başında Anadolu'ya programlar yapıyoruz -ki her şey Ankara'da toz pembe görünüyor- her şeyi yerinde de görmek istiyoruz. 1 Ocakta yapı denetimine geçtik. Enerji kimlik belgesi uygulamasına geçtik. Bu belgeler olmadan inşaat olmayacak. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı olarak tasarruflu yapı istiyoruz.'

          -KÖYDES PROJELERİ DEVAM EDİYOR

          Bakan Demir, KÖYDES projelerinin 2011 yılında da devam edeceğini belirterek, il özel idarelerini teşvik ettiklerini, bakanların Anadolu'da yoğun bir çalışma programı izlediklerini ifade etti.

     Niğde'nin önemli bir şehir olduğunu, kendine has tarihi ve kültürü bulunduğunu dile getirerek, 'Bizim de görevimiz verimli alt yapıları tamamlamak ve güzel bir şehirleşme yapmaktır. Sağlıklı ve az kaynak kullanarak bir kentleşme istiyoruz. Bu bölge buna yatkın. Nevşehir ve Niğde'yi bir bölge kabul edip, geleneksel yapıları yapmaya çalışacağız. Projelerimiz bu noktada olacak. Bilimsel çalışmaların eşliğinde, gelecek nesillere tarihi özellik taşıyan yapılar intikal edilecek. Tasarruflu yapılar olacak. KÖYDES projelerini desteklemeyi sürdüreceğiz' diye konuştu.

     Bakan Demir, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile bakanlığına bağlı kurumları ziyaret edecek.

     (KZ-VED-ARD) - NİĞDE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title