Haberler

Bayıltan Açlık Grevi

Elektrik alamadıkları için açlık grevine başlayan 7 esnaftan 2'si fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Kahramanmaraş'ta, elektrik alamadıkları için belediyeye tepki gösterip açlık grevine başlayan 7 esnaftan 2'si fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Tarihi Ulu Camii karşısındaki Belediye Pasajı'nın yıkılması üzerine Orta Hal arsası üzerinde bir grup esnaf, belediyenin geçici işgaliye ile inşaatına izin verdiği ölçüde inşata başladı. İnşaatın bitmesinden sonra elektrik aboneliklerini yaptıramayan esnaf, bu durumdan belediyeyi sorumlu tuttular. Grup, Kahramanmaraş Belediyesi'ne tepki için dün Orta Hal mevkisinde çadır kurarak açlık grevine başlamıştı.

Açlık grevi yapan 7 esnaftan, Eshabil Ceren ve Maşallah Tufan bugün fenalaştı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Ceren ve Tufan'a ilk müdahaleyi çadırda yaptı. ar2 esnaf daha sonra Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Maşallah Tufan, ambulansa taşınırken gözyaşlarını tutamadı. Ali Yağmur, Ramazan Aksoy, Ergün Kabak, Fetullah Topal ve Mesut Aydoğan ise açlık grevine devam edeceklerini söyledi.

Attarlar Odası Başkanı Cuma Güler, 7 arkadaşlarının dün açlık grevine başladığını söyledi. Güler, 60 esnafın da çocuklarıyla beraber gece gündüz çadırda beklediğini belirtti. Cume Güler, bütün bunlara rağmen kapımızı çalan olmadı dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title