Haberler

Baydemir, Roj Tv'yi "Kuş Gribi" ile Savundu

DTP'li 56 Belediye Başkanın Yargılandığı Davada İfade Veren Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Daha Önce Med Tv, Medya Tv Kapatıldı, Çözüm Oldu mu Ki Roj Tv de Kapatılsın" Diyerek, Televizyon Kapatmanın Çözüm Olmadığını Söyledi.

DTP’li 56 belediye başkanın yargılandığı davada ifade veren Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, daha önce Med TV, Medya TV kapatıldı, çözüm oldu mu ki Roj TV de kapatılsın” diyerek, televizyon kapatmanın çözüm olmadığını söyledi. Baydemir, Türkiye’nin birçok yerinde kuş gribi nedeniyle yurttaşların öldüğünü, yaptıkları çalışmaların dışında Diyarbakır’da can kaybı olmamasında Roj TV’nin Kürtçe yaptığı uyarıcı yayınların etkisi olduğunu öne sürdü.

Roj TV’nin kapatılmaması için Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen’e mektup gönderdikleri için başlatılan soruşturma sonucunda haklarında dava açılan DTP’li 56 belediye başkanın Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davaya verilen yarım saatlik ara sonrasında, mahkeme Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in ifadesine başvurdu. Baydemir, Rasmussen’e gönderdikleri mektubu göstererek, “Bu gördüğünüz mektup adres satırı dahil 405 kelimeden oluşuyor. Çok tehlikeli olduğu için de muhtemelen cezanın üst sınırından ceza verilir. Bu 405 kelime için 2 milyon Kürt yurttaşın oyuyla belediye başkanı olan bizlerin 840 yıl hapsi isteniyor. Her bir kelime için 2 yıl.. Artık yurttaşlarımız mektup gönderirken bir kez daha düşünecekler” dedi.

Mektubun her kelimesine katıldıklarını ve yinelediklerini kaydeden Baydemir, 1990’lı yıllardan bu yana siyasal ortamdaki değişime tanıklık ettiğini söylerken, birçok televizyon kanalı bulunduğunu ancak bunlardan hiçbirinin 20 milyon nüfusa sahip Kürt vatandaşlara “Kürtçe” hitap etmediğini söyledi. Baydemir, İnsan Hakları Derneği Başkanı iken verdikleri resepsiyonda “Newroz” dedikleri için yönetim kurulu olarak yargılanıp beraat ettiklerini ve bu yargılamadan sonra “W” konusunda esneklik getirildiğini anımsatan Baydemir, “Rekorlar kitabına girebilecek bu tehlikeli mektup ve iddianamenin sebebiyet verdiği yargılama demokratik reform sürecine katkı sunmasını diliyorum” diye konuştu. Televizyon kapatmanın çözüm olmadığını işaret eden Osman Baydemir, “Daha önce Med TV, Medya TV kapatıldı, çözüm oldu mu ki Roj TV de kapatılsın” dedi.

Mahkeme başkanı, zaman zaman Baydemir’e PKK/Kongra-Gel’in bir düşünce hareketi olup olmadığını sordu. Baydemir de, yaşanan siyasal süreci anlatarak, her şeyin etki-tepki sonucunda geliştiğini, bir insan hakları savunucusu olarak şiddeti tasvip edemeyeceğini söyledi.

KUŞ GRİBİNDE ÖLÜM OLMAMASINDA ROJ TV KATKISI

Baydemir, Türkiye’nin birçok yerinde kuş gribi nedeniyle yurttaşların öldüğünü, yaptıkları çalışmaların dışında Diyarbakır’da can kaybı olmamasında Roj TV’nin Kürtçe yaptığı uyarıcı yayınların etkili olduğunu kaydetti.

“DİNLEMEK BAŞKA, İZLEMEK BAŞKA”

Mahkemede söz alan savunma avukatlarından biri, Roj TV’de sadece politik konuların bulunmadığını, müzik ve kültürel yayınlarının da yapıldığını söylemesi üzerine mahkeme başkanı, “Biliyorum, izliyorum” dedi. Bunun üzerine Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, “Bakın siz de izliyorsunuz” demesi gülüşmelere neden oldu. Bunun üzerine mahkeme başkanı, “Dinlemek başka, izlemek başka” diye durumu açıklamaya çalıştı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title