Haberler

Baydemir, Namus Cinayetleri Konusunda Yardım İstedi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 2006 yılı bütçe görüşmelerini yapmak üzere mahalle muhtarlarıyla yaptığı toplantıda, namus cinayetlerinin önüne geçilmesini istedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve daire amirlerinin katılımıyla 2006 yılı değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Baydemir, namus cinayetlerinin kabul edilemeyecek bir davranış olduğunu ifade ederek, "Ben bunun sosyal ve kültürel nedenlerini sizin gibi biliyorum ama bunun üzerine gitmezsek, biz bununla uğraşmazsak, buna karşı ortak bir direnci ortaya koymazsak, çok açık ve net söylüyorum toplumda genel vizyonumuza yansıması da şu anda olduğu gibi negatif olacaktır. Bu konuda sizin aktif desteğinizi bekliyorum" dedi.

Her şeyden önce koca bir yılı geride bıraktıklarını anlatan Baydemir,

"Çok sınırlı imkanlarla böylesi hizmeti ve vizyonu Diyarbakır'a kazandırmaktan büyük memnuniyet duyuyorum ama ortaya konulan bu ürünler, vizyonunu çizmiş olduğumuz Diyarbakırımızın kültür, sanayi, ticaret ve turizm merkezi olması için yeterli değil" diye konuştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin gerçek bütçesinin 2006 yılı için 65 bin YTL olduğunu anlatan Baydemir, şöyle konuştu: "Nüfusumuz 950 bin ile 1 milyon arasında. İstanbul'un nüfusu 15 milyon, getirisi ise 2 katrilyon ve biz bu parayla bu hizmeti ortaya koymaya çalıştık. Nüfusumuz 1 milyona yakın olmasına rağmen hazineden bize 650 bin kişi üzerinden para geliyor. Kayıt dışı insanların katkı payını alamıyoruz ve bu kentte yaşayan herkes, kayıtlı olmalı ki katkı payı alalım. Kaynak olarak alacağım her kuruş, mahallelerinize himet olarak geri dönecektir. Nihayetinde kaynak olmayınca ortaya ürün de çıkmıyor. Nasıl bir kent oluşturmamız lazım, her şeyden önce kentte yaşayan vatandaşlarımızı kentli yaşayış biçimine ortak etmemiz lazım. Muhtarlar olarak sizlerin de yaşadığı güçlüklerden bir tanesinin bu olduğunu düşünüyorum. Bu olacak şey değil."

Günde 8 kez temizlik yaptıklarını anlatan Baydemir, sözlerine şöyle devam etti: "İsim verebilirim ama tüm normal kentlerde bir saat araç gelir, poşetlere konmuş çöpü alır ve bir dahaki o gün o saate kadar kimse oraya çöp atmaz. Bununla ilgili onlarca aktivite yaptık, pilot bölgeler tespit ettik, kent konseyleri ile birlikte çalışmalar yürüttük, kimi muhtarlarımızla birlikte çalışmalar yürüttük ama hala istediğimiz noktada değiliz. Bu kentte bir diğer hususumuz da kadına yönelik şiddettir. Kentimiz bu manada çok ciddi bir travma yaşıyor."

Başkan Baydemir, daha sonra 2007 yılında yapılacak çalışmaları muhtarlarla görüştü.

(RB-EST-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title