Haberler

Baydemir Din Adamlarıyla Buluştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, kentteki din görevlilerine 2006 yılı faaliyetlerini ve 2007 yılı hedeflerini anlatarak, imamları aile içi şiddet, töre cinayetleri, açlık gibi sosyal konularda destek istedi.

İmam, hatip, müezzin, vaiz, emekli din görevlileri ve fahri imamları ağırlayan Baydemir, karşı karşıya kaldıkları ekonomik sorunlar, planlama, çevre, ulaşım ve sosyal alanlardaki problemlerin üstesinden gelmek ve somut çözümler üretmek amacıyla din görevlilerinin fikir ve önerilerini almak amacında olduğunu söyledi.

Baydemir, diğer meslek grupları ve kanaat önderleriyle de gerçekleştirmeye devam ettikleri bu tür toplantılarla sesleri, renkleri, farklılıkları demokratik bir anlayış içinde bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Diyarbakır'ın 20 yıl süren derin ve ciddi bir alt üst oluş süreci yaşadığını söyleyen Baydemir, can ve mal kaybının dışında kente gelen göçlere dikkat çekti. Ekonomik ve sosyal yükün yanı sıra işsizliğin oluşan sosyal erozyonun ve toplumsal ilişkilerdeki çözülmenin sokak çocukları, fuhuş ve ahlaki değerlerin zayıflaması olarak karşılarına çıktığını anlatan Baydemir, "Böylesi vahim ve acı bir tablo karşısında hepimize büyük sorumluluklar düştüğüne inanıyorum. Hz. Muhammed, 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' demiştir. Öyleyse gerçekten bu kentte kimsenin uyku uyumadan bir şeyler yapmak için çaba sarf etmesi gerekmektedir" dedi.

TÖRE, ŞİDDET İÇİN DESTEK İSTEĞİ

Dinin, Allah'ın buyurduğu emir ve yasaklar sistemi olmakla beraber genel hatlarıyla toplumların düzenini sağlayan bir dizi sosyal, kültürel, ahlaki ve hukuksal emirler olduğuna işaret eden Baydemir, İslam dininin diğer dinlerden daha fazla böyle bir rolü olduğunu söyledi. Türkçe ve Kürtçe konuşan Baydemir dinin birlik ve beraberliğin sağlanmasında, sosyal yaşamın hak ve adalet çizgisine göre düzenlenmesinde, huzur ve barışın temininde önemli bir işlevi olduğunu vurguladı. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title