Haberler

Baydemir'den Çöp Toplama Yorumu: "Koltuk Her An Gidebilir"

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Bölge Belediye Başkanlarına, "Çok Ciddi Bir Riskle Karşı Karşıyasınız. Bilindiği Gibi Askerler Çöp Toplamaya Kalkıyorlar. Koltuk Her An Gidebilir. Siz Siz Olun Tek Bir İzmarit Dahi Yerde Bırakmayın" Dedi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) Başkanı Osman Baydemir, Hakkari’de askerlerin çöp toplama eylemine ilişkin değerlendirmede bulundu. Baydemir, bölge belediye başkanlarına, “Çok ciddi bir riskle karşı karşıyasınız. Bilindiği gibi askerler çöp toplamaya kalkıyorlar. Koltuk her an gidebilir. Siz siz olun tek bir izmarit dahi yerde bırakmayın” dedi.

GABB’ın 28. Olağan Genel Kurulu’nda belediye başkanlarına hitap eden Baydemir, GABB’ın, Türkiye’nin en güçlü birliği haline geldiğini söyledi. Bunun arkasında Meclis üyelerinin sahiplenme duygusu yattığını belirten Baydemir, GABB’ın yerel, bölgesel ve ulusal düzeyde iletişim, lobi faaliyetleri, entegrasyon, demokratik kültürün geliştirilmesi ve sosyo-ekonomik bölgesel kalkınmayı sağlama yönünde emin adımlarla ilerlediğini belirtti. Birliğin çalışmalarından örnekler veren Baydemir, bölgeler arası gelişmişlik farkının giderilmesinde devletin katkısının olmasının zorunlu olduğunu ifade etti.

“KOLTUK HER AN GİDEBİLİR”

Çok kısıtlı imkanlarla çok büyük sorunlarla baş etmeye çalışan belediye başkanlarının çeşitli sıkıntılarla da karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Baydemir, sıkıntılarının kimilerinin “demokratik normların dışına çıkabilen güçlükler” olduğunu söyledi. Sözü askerlerin sivil elbise giyerek Hakkari’de çöp toplama eylemine getiren Baydemir, esprili bir dille, “Değerli belediye başkanı arkadaşlarım! Çok ciddi bir riskle karşı karşıyasınız. Bilindiği gibi askerler çöp toplamaya kalkıyorlar. Koltuk her an gidebilir. Siz siz olun tek bir izmarit dahi yerde bırakmayın” dedi. Bir yönüyle komik, diğer yönüyle trajik bir durumla karşı karşıya olunduğunu söyleyen Baydemir, asker, polis, milletvekili, yurttaş, işçinin her yerde olduğu gibi belediye başkanı oldukları bütün kentlerde herkes gibi temiz bir çevre istemeye hakkı olduğunu kaydetti. “Ama sorun gerçekten temiz bir çevre isteme hakkı ve bilinci midir, yoksa başka bir saik mi vardır?” diye soran Baydemir, “Sözde temizlik kampanyasının başlatıldığı kentin Belediye Başkanı sayın Metin Tekçe Diyarbakır’da bulunuyordu. Ve Diyarbakır’a geliş nedeni de Roj TV davasıydı. Acaba bununla bir ilgisi var mı? Acaba belediye başkanımızın Hakkari halkının teveccühü, sevgisi ve sahiplenmesinin yaratmış olduğu bir kıskançlık var mıdır?” diye konuştu.

TANK GEREKTİRMEYEN MÜDAHALE

“Çağdaş demokrasilerde bunun adı sivil yaşama, siyasete müdahaledir” diyen Baydemir, şöyle konuştu:

“Mutlaka tankla müdahale etmek gerekmiyor. Bu da bir nevi müdahaledir. Birileri de çıkıp ‘E canım siz de siyaset yapmayın’ O zaman nasıl bir yanıt vereceğiz. Dolayısıyla bütün kamu kurumlarının daha ihtiyatlı bir davranışı ortaya koymaları gerektiğine inanıyorum. Bu boyutuyla herkes, ama gerçekten herkes kendi işini yapsın. Eğer Hakkari Belediye Başkanımıza başvurmuş olsaydı, ‘Sayın Başkan böyle bir kampanyayı sizinle birlikte yapmak istiyoruz. Gelin kol kola hep birlikte bir kampanya yapalım. Hepimiz bu kentin atmosferini teneffüs ediyoruz.’ O zaman ortaya çıkan tablo gerçekten çok daha farklı olacaktı. Ama siz Belediye Başkanı ile halaya kalkan birini soruşturmaya tabi tutuyorsanız, o zaman burada bir marazi var demektir. Eğer gerçekten halkla bütünleşmek isteniyorsa –ki bu olması gereken bir durumdur- o zaman halkın temsilcileriyle el ele vermekten, kol kola girmekten, yürek yüreğe vermekten başka bir çaremizin olmadığını düşünüyorum.”

TEKÇE’YE KUTLAMA

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title