Haberler

Baydemir'den Başbakan'ın Davetine Olumsuz Yanıt

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Gap Eylem Programını Açıklamak İçin Yarın Diyarbakır'a Gelecek Olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davetine Rağmen Programa Katılmayacağını Duyurdu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, GAP eylem programını açıklamak için yarın Diyarbakır'a gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine rağmen programa katılmayacağını duyurdu.

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır gezisi ile ilgili Büyükşehir Belediyesi yazılı bir açıklama yaptı. Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Sayın Başbakan, davetlerimize karşın şu ana kadar hiçbir Diyarbakır gezisinde Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etmemiştir. Oysa, Başbakan olarak diğer kentlere yaptığı gezilerde belediye ziyaretlerini de programına almaktadır. Doğal olan ve olması gereken de budur. Görüldüğü kadarıyla, Başbakan'ın bu Diyarbakır programında da Büyükşehir Belediyemize bir kez daha bir ziyaret planlanmamıştır. Sayın Başbakanın kentimiz Diyarbakır'a, belediyemize ve yurttaşlarımıza yaklaşımı bir başbakan yaklaşımından ziyade, bir siyasi partinin genel başkanı yaklaşımıdır. Zira, Başbakan kentimize bir kez daha ülkedeki tüm dinamiklere karşı sorumlu olan "Türkiye'nin Başbakanı" olarak değil, "AKP Genel Başkanı" kimliğiyle gelmektedir. Bu nedenle AKP Sayın Genel Başkanı'nın programlarına iştirak edilmeyecektir." (AYŞ-ZG-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title