Haberler

Baydemir:"1 Bomba 1 Yıl Kaybettiriyor"

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, ekonomik kalkınmanın bölgedeki barış sürecine çok ciddi bir katkı sunacağını söyledi. Baydemir, “İnsanları yatırım için ikna ediyoruz, sonra bir bomba patlıyor ve 1 yıl kaybediyoruz” dedi.

Osman Baydemir, gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında Diyarbakır’daki yatırım fırsatları ve belediyenin faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi.

“ÇATIŞMA ORTAMI ÇABALARIMIZI BALTALIYOR”

Diyarbakır’ın ekonomik ve sosyal çehresini geliştirmek için yoğun çaba sarfettiklerini ancak bölgedeki istikrarsızlığın ve çatışma ortamının bu çabaları baltaladığını kaydeden Baydemir, “Konuştuğumuz yatırımcılar ‘Bölge çok karlı ama bu şiddet meselesi ne olacak’ diye soruyor. Haklılar. Bu tek başına yerelin olanaklarıyla mümkün değil, merkezi yönetimin de desteği şart” dedi. “İnsanları yatırım için ikna ediyoruz, sonra bir bomba patlıyor ve 1 yıl kaybediyoruz” diyen Baydemir, ekonomik ve sosyal kalkınmanın bölgedeki barış sürecine çok ciddi katkı sunacağını kaydetti.

“YATIRIM BELEDİYENİN GÖREVİ DEĞİL AMA SORUMLULUĞUMUZ VAR”

Ekonomik ve sosyal kalkınma olmadan, demokrasinin de tesis edilemeyeceğini ifade eden Baydemir, “Yatırım yapmak, yatırımları teşvik etmek veya işadamları ile konuşmak belediyelerin görevi değil. Ama Diyarbakır’da yaşanan işsizliğin ve yoksulluğun karşısında bize düşen sorumluluğu üstümüze alıyoruz” dedi.

“ÇORAP FABRİKASI KURULDU, SIRADA SU FABRİKASI VAR”

Bu kapsamda dünyanın her yerinden çeşitli sektörlerde iş yapan işadamlarına Diyarbakır’ı tanıtmak üzere, Pekin, New York, Berlin ve Stockholm gibi önemli kentlere ziyaretler düzenlediklerini vurgulayan Baydemir, “Bu çabamıza yanıt almaya başlıyoruz. İlk olarak İsveç’in başkenti Stockholm’den gelen 8 kişilik bir işadamı heyeti, kentte “Gore7” ismiyle bir çorap fabrikası kurdu. 2 milyon Euro’luk bir yatırım yaptılar. 60 kişiye istihdam sağladılar. Üstelik üretilen malların yüzde 90’ı Avrupa’ya ihraç ediliyor” diye konuştu.

Öte yandan, aynı işadamlarının kentte bir su fabrikası kurmak için de çalışmalara başladığına dikkat çeken Baydemir, bölgenin en önemli su kaynaklarından Hamravat Suyu’nun yakın zamanda “Yayla Su” ismiyle piyasaya sunulacağını söyledi.

“KOMŞU ÜLKELERLE TİCARET POTANSİYELİMİZ ÇOK YÜKSEK”

Baydemir, Diyarbakır’da üretilecek herhangi bir ürünün yerel tüketimden çok Ortadoğu ve Avrupa’ya ihraç etmeyi hedeflediklerini belirtti. Diyarbakır’ın özellikle İran, Irak ve Suriye gibi komşu ülkelere ihracat yapmak konusunda önemli avantajlara sahip olduğunu dile getiren Baydemir, belediye bütçesinin beşte biri ile kurulan canlı hayvan borsasının komşu ülkelere AB standartlarında et ihraç etme konusunda önemli bir işleve sahip olduğunun altını çizdi.

“ACIBADEM VE ALMAN HASTANESİ İLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR”

Diyarbakır’ın fuar turizmi alanında da atılım yaptığını ifade eden Baydemir, “2.5 yıl içinde uluslararası 3 fuara ev sahipliği yaptık. Diyarbakır’ın kültürel ve tarihi bize bu konuda önemli avantajlar sunuyor” dedi. Baydemir, kente yeni özel hastaneler kurulmasını da desteklediğini vurgulayarak, “Diyarbakır’daki Veni Vidi Hastanesi, kalp cerrahisi alanında rüştünü ispat etmiş durumda. Bunun yanında, binası bitirilen bir hastanenin işletilmesi için Acıbadem ve Alman Hastanesi ile görüşmeler sürüyor” diye konuştu.

“ALTIN BURÇ ORTADOĞU FİLM FESTİVALİ” PROJESİ

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title