Haberler

Bayburtlu arıcıların "coğrafi işaret tescili" sevinci

Güncelleme:

Kendine özgü kıvamı, parlaklığı, aroması ve besin değerleri olduğu ispatlanan "Bayburt balı"na Bayburt Üniversitesinin başvurusu üzerine Türk Patent ve Marka Kurumunca (TÜRKPATENT), coğrafi işaret tescil belgesi verilmesini üreticiler sevinçle karşıladı.

Kendine özgü kıvamı, parlaklığı, aroması ve besin değerleri olduğu ispatlanan "Bayburt balı"na Bayburt Üniversitesinin başvurusu üzerine Türk Patent ve Marka Kurumunca (TÜRKPATENT), coğrafi işaret tescil belgesi verilmesini üreticiler sevinçle karşıladı.

Bayburt Arıcılar Birliği Başkanı Yaşar Ziypak, AA muhabirine, Bayburt'un yüksek rakımı, bitki çeşitliliği ve zengin polen kaynaklarıyla doğal bal üretimi için en elverişli bölgeler arasında yer aldığını söyledi.

Bayburt balının halk arasında bilinen marka olduğunu, coğrafi işaret tescil belgesiyle bunun resmileştiğini belirten Ziypak, kentte birliğe kayıtlı 600 arıcının ürünlerini TÜRKPATENT'in verdiği tescil belgesindeki kriterler çerçevesinde üreteceğini ifade etti.

Balın analizi yapılarak tüketiciye ulaşacağını aktaran Ziypak, "Dolayısıyla tüketici daha güvenle ürünümüzü alabilecek. Alınan coğrafi işaret tescil belgesiyle üretim artarak hem kent hem de ülke ekonomisine katkımız artacak. Çok mutluyuz. Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun'a teşekkür ediyoruz" dedi.

Kentte arıcılık yapan Ahmet Ertaç da ürünlerinin kalitesinin resmileştiğini dile getirdi.

Üniversitenin tescil konusundaki çalışmasının üreticiyi sevindirdiğini bildiren Ertaç şunları kaydetti:

"Artık balımızın analizi yapılacak ve diğer illerde yurt dışında tanınırlığı artacak. Vatandaşlarda oluşacak güvenle bizde ürünlerimizi daha rahat bir şekilde tüketiciye ulaştıracağız. Çok mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."

Kaynak: AA / Ekonomi

Bayburt Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title