Haberler

Bayburt Üniversitesi Abbas Güçlü'yü Ağırladı

Eğitim alanındaki medyatik çalışmaları ve Genç Bakış isimli televizyon programı sayesinde üniversite kültürü ile özdeşleşen sembol isim Abbas Güçlü, Bayburt Üniversitesi Rektörlüğünün düzenlediği 'Geleceğe Bakış' isimli söyleşide öğrencilerle buluştu.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda gerçekleşen söyleşi ile son iki haftalık dilimde Bayburt'u ikinci kez ziyaret ettiğini belirten Güçlü, yıllar önce geldiği şehir ile kıyasladığında üniversitenin bambaşka bir suret oluşturduğunu söyledi. Gençlere üniversite öğrencilerinde olması gereken sivil toplum bilinci ve demokrasi kültürü hakkında öğütlerde bulunan Güçlü, dönüşen eğitim anlayışına uyum sağlamanın başarıya giden anahtar kelime olduğunu dile getirdi.

Güçlü, öğrencilik kavramının eğitimdeki dijital dönüşüm ile birlikte yeni bir biçim kazandığına değinerek şöyle konuştu: " Bir üniversitenin başarısı öğrenci kulüplerinin sayısı ile doğru orantılıdır. Sivil ve örgütlü toplumlarda demokratik katılımı temsil eden topluluk faaliyetleri, kaynak oluşturma ve pratik akıl için oldukça gerekli. Bayburt Üniversitesi öğrencileri olarak, dönüşümü takip etmeli, kendinizi geliştirmeli ve sınırların ötesinde olup bitenden haberdar olmalısınız. Günümüz teknolojileri Harvard, MIT, Oxford gibi üniversitelerden sanal ders almayı mümkün kılıyor. Eğitim artık yöreye özgü bir kavram değil. Fiziksel olarak nerede olduğunuzdan çok, ağ sisteminin nerelerine ulaşabildiğiniz ve bilgiyi değere nasıl çevirdiğiniz önemli" dedi.

Konuşmasının sonunda öğrencilerden özgürce soru sormalarını talep eden Güçlü, katılım düzeyinden memnun olduğunu belirterek soruları içtenlikle yanıtladı. Dolup taşan salon karşısında motive olduğunu belirten Güçlü, soruların hepsine yetişemediği için iletişim bilgilerini paylaşarak öğrencilerin kendisine ulaşmalarını istedi.

Söyleşinin hemen ardından yeni inşa edilen Baberti Külliyesi'ni, Coşkun ile birlikte gezen Güçlü, yapılar ve sosyal düzenlemelere hayran kaldığını ifade etti. Güçlü, birçok üniversite gezdiğini ve Bayburt'ta karşılaştığı kampüsün dünya standartlarında olduğunu dile getirdi. - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Bayburt Üniversitesi Abbas Güçlü Bayburt Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title