Haberler

Bayburt'un İşgalden Kurtuluşunun 100. Yıl Dönümü

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bayburt Ortaokulu bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması ile başlayan kutlamalar, Cumhuriyet Caddesi üzerinde devam etti.

Burada bir konuşma yapan Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentin işgalden kurtuluşunun 100. yılına erişmiş olmanın gururu ve mutluluğunun yaşandığını söyledi.

Pehlivan, kutlamalar vesilesiyle bu toprakları miras bırakan ecdadı anmaya devam ettiklerini belirterek, "Bu günler bizleri gururlandıran, mutlu eden şanlı tarihimize yeniden bir göz atmamızı, neler yaşadığımızı, nerelerden, nerelere geldiğimizi, hangi mücadeleleri verdiğimizi bir kere daha gözden geçirmemize vesile olan günlerdir." dedi.

Kurtuluşun ardından cumhuriyetin ilanıyla birlikte gelinen noktada Bayburt'un kurtuluşunun 100. yılı kutlanırken, aynı zamanda da devlet ve millet olarak emin adımlarla güçlü bir şekilde Türkiye'nin gelecek hedeflerine ilerlediğini dile getiren Pehlivan, "2023 hedeflerine, cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına doğru yol alıyoruz. İnşallah 2023 yılında da cumhuriyetimizin 100. yılını hep birlikte, bütün milletimizle icra edeceğiz." diye konuştu.

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş de konuşmasında bu toprakları kanları pahasına vatan olarak bırakan vatan evlatlarına layık torunlar olmak istediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Rus işgali sırasında Ermeni çetelerince Bayburt halkına yapılan işkencelerin sokak tiyatrosu şeklinde anlatıldığı kutlamalar, mehteran ve halk oyunları gösterisi ile son buldu.

Kutlamalar kapsamında Bayburt'taki atlı cirit kulüpleri de tören alanından geçiş yaptı.

Kurtuluş kutlamalarına Garnizon Komutanı Tankçı Albay Davut Balibaşa, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Hayri Tacın, Gümüşhane-Bayburt Bölge Baro Başkanı Serkan Pekmezci, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bayburt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title