Haberler

Bayburt'ta Binler Demokrasi ve Şehitler Mitinginde Buluştu

15 Temmuz akşamı milli iradeye karşı darbe girişimin bertaraf edilmesinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla yurt çapında gerçekleştirilen Milli İradeye Saygı Nöbetlerini taçlandırmak için 81 ilde Demokrasi ve Şehitler Mitingi düzenlendi.

15 Temmuz akşamı milli iradeye karşı darbe girişimin bertaraf edilmesinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla yurt çapında gerçekleştirilen Milli İradeye Saygı Nöbetlerini taçlandırmak için 81 ilde Demokrasi ve Şehitler Mitingi düzenlendi. Bayburt'taki mitingde Cumhuriyet Caddesi'nde kurulan platform önünde toplanan binlerce vatandaş, ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması tarafından geçekleştirilen (FETÖ-PDY) darbe girişimine tepki gösterdi.

Mitinge Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon Komutanı Jan. Alb. İbrahim Ayhan Vural, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Coşkun, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt İl Başkanı İbrahim Kaldırımoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap, Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Osman Nuri Temur, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Siyasi parti temsilcileri ve protokol üyelerinin konuşma yaptığı mitingde, bir konuşma yapan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş şunları ifade etti: "Tarihinin hiçbir döneminde din ve devlet düşmanı çıkarmayan, çıkarmadığı gibi de geçit vermeyen neslin torunlarısınız. Selam size olsun ki, sizler kanının asaletini Kop dağlarında, kalbinin ve ruhunun berraklığını Yakutiye Medreselerinde cihana ilan etmiş bir neslin torunlarısınız. Sizler ki, kocasının şahadeti kendisine iletildiğinde üç aylık bebeğini kundaklayarak, 'Ey ulu Allah'ım bu bebeği sen benden daha iyi korursun; Benim görevim Erzurum'u müdafaa etmek için tabyalara gitmektir.' diyerek baltasını alıp tabyalara giden Nene Hatunların torunlarısınız. Sizler ki, ermeni elleri bedenlerine değmesin diye adeta Firdevs cennetine atlar gibi kırk metrelik kuyulara atlayan şehit bacılarımızın torunlarısınız. Sizler ki, Kıbrıs Barış Harekatı'nda en çok nişan yüzüğünü bağışlayan mert delikanlıların torunlarısınız. Sizler ki, hak yol kisvesini giymiş papaz bozuntularına, kardinallerine geçit vermeyen bu şehrin evlatlarınınız. "

"Unutturmayacağız"

"15 Temmuz gecesi şerden beslenenler, karanlıktan güç alanlar, karanlık odakları, şer odakları Türkiye'nin demokrasisine, birliğine, bütünlüğüne, beraberliğine, sinsice, haince alçakça bir saldırıda bulundular. Ama bu karanlıktan beslenenler, şerden beslenenler bilemediler ki, en aydınlıktan beslenen, en berraktan güç alan, en yüceden, en yücelerin yücesinden güç alan, 'Ben kefenimi giydim, beni ölümle korkutamazsınız' diyen bu milletin cumhurbaşkanını, bu milletin başkomutanını, uzun adamını Recep Tayyip Erdoğan'ı unuttular; unutturmayacağız. Bu şer güçleri, Amerika'nın, Batı'nın Türkiye'deki uzantıları, FETÖ örgütleri, alçak adamlar, 1980'de yaptıkları gibi şapkasını alıp gidecek bir Başbakan var zannettiler. Ama 'ben de kefenimi giydim, ben de buradayım' diyen Anadolu'nun yağız delikanlısı Binali Yıldırım'ı unuttular; Unutturmayacağız. Bu hainler, milletin birlik ve beraberliği söz konusu olduğunda, söz konusu vatan olduğunda hiçbir siyasi düşüncenin ayrışmasına düşmeden 'ben hükümetimizin yanındayım. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın yanındayım' diyen Devlet Bahçeli'yi unuttular; Unutturmayacağız. ve bu alçaklar, darbelerle susturdukları ezanları yine susturacaklarını zannettiler. Büyük Türk milletinin ezanlarla darbeleri susturacaklarını unuttular; Unutturmayacağız. Bu şer güçleri, aziz milletimizin tanklar karşısında ölümü hiçe sayacaklarını unuttular. Bunlar, 28 Şubat'ta 'milletin üzerine tankları yürütenlere selam durmuyorum' diyen rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun yetiştirdiği Alperenleri unuttular; Unutturmayacağız. "

"Tükürün ki, Bu Millet Nedir Öğrensinler"

"Değerli Bayburtlular biz de kahraman ordumuzun içerinde yuvalanan üç beş tane çapulcuya, üç beş tane paçavraya yuh olsun diyoruz. ve Mehmet Akif Ersoy gibi diyoruz ki, Tükürün milleti alçakça vuran darbelere! /Tükürün onlara alkış dağıtan kahpelere! Tükürün ki, bunlar sizlerin tükürüğünüzde boğulsun. Bunlar, bu milletin istiklaliyle, bu milletin bağımsızlığıyla, bu milletin birliğiyle oynamasınlar diye tükürün. Karakoç'un ifadeleriyle diyoruz ki, İmansız askerin korkak paşanın / bir enine bir de boyuna tükür. / Kaçarken vurulup yere düşenin / Bir leşine bir de kanına tükür. Bu aziz milletin diniyle devletiyle oynayan paralel yapılanmasıyla birlikte paralel din yapılanması oluşturan bu FETÖ'nün ve onun uşaklarının yüzüne tükürün. Tükürün ki, bu millet nedir öğrensinler. Biz Bayburtlular olarak, büyük Türk milletinin ferdi olarak diyoruz ki, bir birük, biz beraberük, biz üç beş tane çapulcuya, üç beş tane paçavradan adama bu hükümeti böldürmezük, bu milleti yedürmezük. Şükürler olsun Allah'ım, teşekkürler Bayburt'um."

"Kısasta Hayat Vardır"

Konuşmasının sonunda Arif Nihat Asya'nın "Dua" şiirini seslendiren Başkan Memiş, "Bayburt'tan büyük milletin sesini meclisimize iletmek adına, ulaştırmak adına diyoruz ki, kısasta hayat vardır. Bu milletin bağımsızlığına saldıranları, bu milletin istikbaline kastedenleri kısasta hayat vardır düsturuyla cezalandıralım. Sözlerime son verirken diyorum ki, 15 Temmuz'da bana bu şehrin belediye başkanı olma onurunu yaşattınız. Bu onuru hak edip etmediğimi bilmiyorum. Ama Allah'a şükürler olsun ki, bu onurun karşılığında Bayburt'umuza, sizlere durmadan, bıkmadan yorulmadan sonuna kadar hizmet etmek benim sözümdür. İnşallah bir ve beraber olduğumuz sürece bu vatan hainleri, bu şer odakları Müslüman Türk'ün şamarını bir daha suratlarına yiyecektir."ifadelerini sözlerine ekledi.

Konuşmalardan sonra vatandaşlar platform üzerine kurulan dev ekrandan Yenikapı miting alanındaki düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ni takip etti.

Üç haftadır süren Milli İradeye saygı nöbetinde olduğu gibi Bayburt Belediyesi miting için toplanan vatandaşlara ikramlarda bulunmayı yine ihmal etmedi. Ayrıca yine belediyemizin organizasyonuyla Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde sahne alan aşıklar, vatan ve millet sevgisi temalı türküleriyle kalabalığı coşturdu. - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Mustafa Yeneroğlu AK Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title