Haberler

Bayburt'ta AK Parti'den 4 Yılın Muhasebesi...

AK Parti Bayburt İl Teşkilatı'nca 4 Yıllık İcraatlarını Değerlendirmek ve Yeni Projeleri Halka Tanıtmak Amacıyla İstişare Toplantısı Düzenlendi.

AK Parti Bayburt İl Teşkilatı’nca 4 yıllık icraatlarını değerlendirmek ve yeni projeleri halka tanıtmak amacıyla istişare toplantısı düzenlendi.

Parti il binasında düzenlenen istişare toplantısına AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Nuri Akbulut , Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin, AK Parti Bayburt İl Başkanı Bünyamin Özbek, İl Genel Meclis Üyeleri, ilçe ve belediye başkanları, il ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

AK Parti Bayburt İl Başkanı Bünyamin Özbek, toplantıda yaptığı konuşmada:" 2001 yılında yaşanan krizin ardından yüzde 90 olan kamu net borç stokunun GSMH’ya oranının 2006 yıl sonunda yüzde 49’a düşmesini beklemekteyiz. Sözde kendilerini ülke için adamış insanlar Cumhurbaşkanlığı ile ilgili seçimleri kaosa dönüştürmek için uğraşırken bizler AK Parti olarak sağlık alanındaki gelişmeleri tüm dünyaya gösterdik. Bu alanda Bayburt ilinde 10 adet uzman doktor bulunurken AK Parti hükümeti döneminde bu sayı 40’a çıkmıştır. Enflasyon denilen canavar 36 yıl sonra tek haneli rakamlara inmiştir. Eğitim ve tarıma AK Parti hükümeti müthiş bir destek yaparak bu alanları canlandırmışlardır. Ülkemiz AK Parti iktidarında büyüme rekorları kırmıştır. Karadeniz sahil yolunu bitirmiş, yabancı yatırımcılara yüzde 239 artış sağlanmış, kredi kartlarında yeni düzenlemeler yaparak banka kanalıyla tefecilik olayını ortadan kaldırmış, Türk parasından 6 sıfır atarak Türk Lirası’na değer katılmış, KÖYDES Projesi kapsamında Bayburt iline 17 .189 milyon YTL destek getirilmiş, milletvekili seçilme yaşını 25 yaşa indirmiş, işsizlik oranını yüzde 10’ dan yüzde 9.1’e düşürmüş ihracatta rekor kırarak 95 milyar dolara çıkarmış, ihracatta ülkemizi dünyada 7. sıraya yükseltmiş, milli geliri 2 kata çıkarıp, 2 bin 500 Dolar’dan 5 bin 30 Dolar’a çıkarılmıştır. “ dedi.

Özbek, 2007 yılında Bayburt’taki KÖYDES çalışmaları için 25 milyon YTL’nin Özel İdare hesabına aktarılacağını söyledi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Akbulut da yaptığı konuşmada; " Bütçeden en yüksek payı eğitime ayırmak bizim iktidarımıza nasip oldu. Çünkü eğitimi eksik bırakan her türlü yetersizliğin ülkemizin kalkınmasına sekte vuracağını bilmekteyiz. Bu nedenle bütün çocuklarımızın eğitim alması için kaynaklarımızı seferber etmeliyiz. Halkımızın AKP iktidarına duyduğu güven artarak devam etmektedir. AK Partili olmayan halkımızın da AK Parti’ye yeşil ışık yakmaları hızla artarken, biz de bu gelişmelerden mutluluk duyarak icraatlarımıza hızla devam etmekteyiz. AK Parti olarak bizler halkımıza yaptığımız çalışmaları iyi tanıtamadığımız için rahatsız olduk, işte bunun için istişare toplantılarını da ayda bir olarak yapılmasına karar verdik. Muhalefetin erken seçim ve icraatlarımıza yaptıkları tepkilerine rağmen yaptığımız düzenli anketlerin sonucuna göre AK Parti oyunu arttırarak yoluna devam etmektedir"diye konuştu.

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Nuri Akbulut, bir gazetecinin “Kerkük’e asker gönderilecek mi?” sorusuna da şu cevabı verdi: "Ülkemizin ve halkımızın menfaatleri doğrultusunda hareket etmekteyiz. Irak'ın zenginlik kaynaklarında ülkemizin gözü yoktur. Bizler barışı sağlamak için asker göndereceğiz, işgal için değil. Türkiye Cumhuriyeti, Irak'taki savaş başladığı andan itibaren barış yanlısı çalışmalarına devam etmektedir. Ve Türkiye Cumhuriyeti'nin barış sağlama çalışması sadece Kerkük’le sınırlı olmayıp Irak devleti içindir. Yani o bölgenin tamamıyla yakınen ilgilenmektedir. Dediğim gibi AK Parti hükümeti Irak politikasını yaparken devletimizin ve milletimizin menfaatleri korunmasını dikkate alarak çalışmasına devam etmektedir.”

İstişare toplantısı dilek ve temennilerin görüşülmesiyle sona erdi.

(YY-İRT-Y)

03.02.2007 12:44 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title