Haberler

Bayburt kehribarı vitrine çıktı

Güncelleme:

- Bayburt kehribarı vitrine çıktı

Kömür diye yakılıyordu, baş tacı oldu

BAYBURT - Bayburt'un Aydıncık köyünde vatandaşların yıllardır kömür diye toplayarak yaktığı, ancak yapılan incelemede kehribar olduğu tespit edilen maddeye ilgi her geçen gün artıyor.

Köyde önemli bir kehribar taşı rezervi tespit edilmesine öncülük eden müteahhit Ünal Heytam Haşlak, aradan geçen 1 yıl içerisinde ülkede ilk ve tek özelliği taşıyan madenden çıkardığı hammaddeyi işleyerek satmaya başladı. Haşlak, Türkiye'nin çeşitli illerindeki kehribar ustalarına işlettirerek tespih, kolye gibi takı ve süs eşyası haline gelen kehribarı Tarihi Yıldız Garajında açtığı iş yerinde vitrine çıkardı. Kehribarı hammadde şeklinde almak isteyenler de ürüne buradan ulaşabiliyor.

Haşlak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderilmek üzere üzerinde kehribar işlenerek yapılan Cumhurbaşkanlığı Forsunun bulunduğu bir de sandık hazırladı. Uzakdoğu ülkeleri, Avrupa ve Türkiye genelinden Bayburt Kehribarı'na yoğun talep olduğunu belirten Haşlak, bu talebi karşılamak için işlenen ürünleri burada sergilediğini ve vatandaşlarla buluşturduğunu söyledi. Türkiye'de gerçek kehribarı işleyecek ustanın pek olmadığından yakınan Haşlak, "Oltu'dan, Adana'dan bu hammaddeyi işleyecek ustalara ulaşabildik. Şu anda onlara buradaki tespihleri yaptırıyoruz. İnsanlarımız kolaylıkla ulaşabilsin diye piyasaya sürdük. İnşallah kısmeti açık olur" dedi.

Yoğun talep var

Yoğun talep üzerine işyerini açtığını dile getiren Haşlak, kehribarın özel müşterilerinin olduğunu ifade ederek şunları dile getirdi: "Kehribar sevdalıları bu işin üzerine çok düşüyor. Gerçek kehribarı almak istiyorlar. Özellikle gelip buradan bakıp almak istiyorlar. Türkiye'nin hemen hemen bütün vilayetlerinden gelenler oluyor. Yine Çin ve Almanya'dan gelenler oldu. Hem ham taş olarak istiyorlar hem de ürün olarak talep ediyorlar."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Bayburt Kehribarı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da madenden çıkan kehribarla işlenmiş ve Cumhurbaşkanlığı Forsunun bulunduğu sandığı hediye etmek istediğini söyleyen Haşlak, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hediye etmek üzere özel bir kutu yaptırdık. İçerisine de Bayburt Kehribarı'ndan yapılmış olan çeşitli hediyeler koyacağız. Cumhurbaşkanımızın buraya gelmesini bekledik ama yoğun gündemden dolayı şimdilik gelemeyeceğini öğrendik ve bizde valilik kanalıyla bunu kendisine ulaştırmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Aydıncık Bayburt Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title