Haberler

Bayburt: Dünya Bilek Güreşi Şampiyonu Tuncay Başaran'a Coşkulu Karşılama

İngiltere'nin Manchester Kenti'nde 31 Ekim-4 Kasım Tarihleri Arasında Yapılan Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda 85 Kiloda Türkiye'yi Temsil Eden ve Dünya Şampiyonu Olan Bayburt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcularından Tuncay Başaran, Şehirde Davul ve Zurna ile Karşılandı.

İngiltere'nin Manchester Kenti'nde 31 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında yapılan Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda 85 kiloda Türkiye'yi temsil eden ve Dünya Şampiyonu olan Bayburt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcularından Tuncay Başaran, şehirde davul ve zurna ile karşılandı.

Karşılama törenine Bayburt Belediye Başkan Yardımcısı Davut Kiki, İl Genel Meclisi üyeleri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları ve vatandaşlar katıldı. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonu Tuncay Başaran, ilk olarak Bayburt Valiliği'ni ziyaret etti. Burada Bayburt Valisi Musa Küçükkurt tarafından kapıda karşılanan Başaran, Vali Küçükkurt ile bir süre sohbet etti ve bilek güreşi yaptı. Tuncay Başaran, Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda 85 kiloda müsabaka yaptığını ve finalde Slovak rakibini yenerek Dünya Şampiyonu olduğunu vurguladı. Başaran, "18 yaşımdan beri sporun içindeyim. Tekvando ve güreş sporlarından sonra bilek güreşi sporuna girdim. Bu benim ilk şampiyonluğum değildir. Daha önceleri de bilek dalında Dünya şampiyonu oldum. Bu şampiyonluğumla beraber 2. şampiyonluğum. Türk'ün gücünü dünyaya ikinci kez göstermekten dolayı çok mutlu ve onurluyum. Beni bu seviyeye kadar yükselten başta antrenörüm Hamit Aktaş olmak üzere Bilek Güreşi Federasyonu Bayburt İl Temsilcisi İsmet Çakal'a ve herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bayburt Valisi Musa Küçükkurt ise, "Tuncay Başaran'a, Türk'ün gücünü dünyaya gösterdiği için teşekkür ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. Bokstan sonra bilek şampiyonasında bir başarı elde etmemiz Bayburt için mutluluk verici bir olaydır. Bayburt ilinde nasıl ki altyapı çalışmalarında başarı elde ediyorsak, sporda da aynı başarıları elde etmemizden bu ilin valisi olarak ayrıca mutluluk ve onur duymaktayım. Bu başarıların önünün kesilmeyeceği ve artarak devam edeceğinden hiç şüphem yok" diye konuştu.

Vali Musa Küçükkurt, konuşmaların ardından Tuncay Başaran'a yarım Cumhuriyet altını, Antrenör Hamit Aktaş ve federasyon il temsilcisi İsmet Çakal'a da çeşitli hediyeler verdi.

Tuncay Başaran ve beraberindeki heyet, Bayburt Belediye Başkanlığı'nı da ziyaret etti. Bayburt Belediye Başkan Vekili Nail Koçoğlu, Bayburt Belediyesi olarak Tuncay Başaran'ın her zaman arkasında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyledi. Başkan Vekili Koçoğlu da Dünya Bilek Güreşi Şampiyonu Tuncay Başaran'a yarım Cumhuriyet altını, Antrenörü Hamit Aktaş ve federasyon il temsilcisi İsmet Çakal'a çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title