Haberler

Bayburt: Bayburt'ta "Taş Ustalığı Eğitim Semineri" Sona Erdi

- Erzurum, Erzincan ve Bayburt Düzey İl Bölgeleri Bölgesel Kalkınma Programı "Kent'e Kimliğini Veren Taş, Bayburt Taşı " Projesi Kapsamında 02 Eylül - 30 Kasım Tarihleri Arasında 290 Saat Süren Taş Ustalığı Eğitim Seminerini Başarıyla Tamamlayan 20 Kursiyere Sertifikaları Verildi.

- Erzurum, Erzincan ve Bayburt Düzey İl Bölgeleri Bölgesel Kalkınma Programı "Kent'e Kimliğini Veren Taş, Bayburt Taşı " Projesi kapsamında 02 Eylül - 30 Kasım tarihleri arasında 290 saat süren Taş Ustalığı Eğitim Seminerini başarıyla tamamlayan 20 kursiyere sertifikaları verildi.

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Tarafından Proje Sorumlusu Önder Karaoğlu kontrolörlüğünde taş ustaları tarafından verilen seminerin sona ermesi dolayısıyla düzenlenen törene Bayburt Valisi Musa Küçükkurt, Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin, İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Genç ve çok sayıda daire amiri katıldı.

Törende konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, " Projemiz, rezervleri Bayburt'ta bulunan ve yerel ekonomik bir değer olan, yüksek niteliklere sahip 'Bayburt Taşı' kaynaklarının etkin bir şekilde kullanılması yoluyla , ekonomiye artı bir değer olarak kazandırılması için tanıtım, pazarlama ve işgücü eğitimi modeliyle geliştirmeyi amaçladık. Bu nedenle bu semineri düzenledik. Projenin genel hedefi Bayburt'ta faaliyet gösteren taş işletmelerinin taş sektöründe rekabet edebilme gücünü yükselterek bölgede sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın teşvik edilmesini katkı sağlamaktır." dedi.

Bayburt Valisi Musa Küçükkurt ise yaptığı konuşmada şöyle dedi: " Bayburt Taşı ve ürün zenginliğini geniş kitlelere tanıtmak yoluyla pazar payını artırmak, iş sahiplerini rekabet eder duruma getirmek ve ilimizin yükselen değeri olarak Bayburt Taşını hem ekonomiye kazandırmak ve iş istihdamı sağlamak amacıyla düzenlenen bu kursa katılan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. İlimizin kalkınması için ana hedef olarak belirlediğimiz önceliklerde Bayburt Taşı ve tarım ve hayvancılık gelmektedir. Hem bu alanlarda iş istihdamı sağlamak hem de ilimizden göçü durdurmak için bu alanlarda Avrupa Birliği hibe programlarına proje sunuyor ve yeni atılımlarla bu konuları destekliyoruz."

Konuşmalar sonrasında kursa katılan 20 kursiyere sertifika verildi.

(YY-DB-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title