Haberler

Bayazıt, Kaymakam Gül'ü Ziyaret Etti

Şarkışla Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Bayazıt, Şarkışla Kaymakamı Davut Gül'ü makamında ziyaret etti.

Şarkışla Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Bayazıt, Şarkışla Kaymakamı Davut Gül'ü makamında ziyaret etti.

Gül, ziyarette yaptığı konuşmada, Şarkışla heyeti olarak Sivas Valisi Zübeyr Kemelek'e yaptıkları hayırlı olsun ziyaretinde, Şarkışlalıların ortak sorunu olan besiciliği dile getirdiklerini belirtti.

Vali Kemelek'in talimatlarıyla, hayvancılık ve besicilik konusunda çalışmalara başladıklarını ifade eden Gül, şunları kaydetti:

"Bilindiği gibi Şarkışla Hayvan Pazarı, Türkiye'nin en büyük canlı hayvan pazarlarından biri. Şarkışla'daki besicilerimiz de Türkiye'deki sayılı besicilerimizden. Fakat şehrin gelişmesiyle besicilik yapan tüccarlarımızın belli sıkıntıları ortaya çıktı. Bunu aşmakla ilgili de besicilerimizden bir talep geldi. Hepsini bir araya toplayarak organize hayvancılık bölgesi oluşturmak istiyoruz. Organize hayvancılık bölgesi oluştururken de besiciler birliğimizin tecrübeleri, bunların bizi yönlendirmesi, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün teknik desteği bizim açımızdan çok önemli. Şimdilik Türkiye'deki organize hayvancılık bölgeleriyle ilgili yapılan uygulamaları yerinde inceliyoruz. Şarkışla'da uygun araziyi tespit etmeye çalışıyoruz, ilerideki süreçte besicilerimizle, besiciler birliğimizin ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün koordinesinde bir toplantı yapacağız. Onların önerileri, tavsiyeleri doğrultusunda da yer seçimini belirleyip, kuruluş sürecine başlayacağız."

Organize hayvancılık bölgesinin önemine dikkati çeken Gül, "Hem Şarkışla'mız hem Sivas'ımız hem de Türkiye'miz için çok yararlı, uygun, hayırlı bir proje olduğunu düşünüyorum" dedi.

Şarkışla'da besiciliğin gelişmesi için ellerinden gelen tüm imkanları sunmaya hazır olduklarını belirten Gül, desteklerinden dolayı Vali Kemelek ve diğer yetkililere teşekkür etti.

Nuri Bayazıt ise ilçede kırmızı et üretiminde kalitenin artırılması için çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade etti. Ahırların şehir merkezinde olmasının büyük sorun teşkil ettiğini ve bu sorunun da sadece kendilerinin değil tüm Şarkışla'nın sorunu olduğunu belirten Bayazıt, hayvancılığın kar marjı fazla olmayan bir sektör olduğunun altını çizerek, "Biz tarıma dayalı hayvancılık yapmak istiyoruz. Bunun için de bizim en az 2 bin dönümlük bir araziye ihtiyacımız var. Bu araziyi en az 50 hayvan sahibi olan kişilere vereceğiz. Böyle bir uygulamadan çok sayıda besici faydalanmak isteyecektir" dedi.

Muhabir: Kemal Erdoğmuş

Yayıncı: Ahmet Ekici - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Davut Gül Şarkışla Türkiye Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title