Haberler

Bayanlar Basketbol Ligi'nde Şampiyonu Son Maç Belirleyecek

Türkiye Bayan Basketbol Ligi şampiyonluk final serisi 4. maçında, Fenerbahçe, kendi evinde Galatasaray Odeabank’ı 71-65 mağlup etti.

Türkiye Bayan Basketbol Ligi şampiyonluk final serisi 4. maçında, Fenerbahçe, kendi evinde Galatasaray Odeabank'ı 71-65 mağlup etti. Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı Baş Antrenörü Roberto Iniguez, şampiyonun belirleneceği son maçın bir savaş değil basketbol karşılaşması olacağını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İspanyol antrenör Roberto Iniguez, bu akşam alınan galibiyetle takımının final serisinde 5. maça gittiğini belirterek, "Takımımın son maçı oynamayı sonuna kadar hak ettiğini düşünüyorum" dedi.

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı Baş Antrenörü Roberto Iniguez, bu akşam son derece iyi ve agresif bir basketbol oynadıklarına değinerek, "Final serisinde iyi iki takımı izliyoruz. Maça kötü başladık ve savunma yapmayı unuttuk. Ekstra pasları yapmayı unuttuk. Savunma yapmaya başlayarak farkı kapattık. Galatasaray Odeabank kendi seyircisi önünde oynayacağı için favori gözükebilir. Ama son maçta galip gelip geleceğimize ve şampiyon olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Iniguez, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak olan final maçının bir savaş olmadığını vurgulayarak, "Bir basketbol karşılaşması olacak, bir savaş değil. Belki de Avrupa'nın en iyi 2 takımı diyebileceğim iki takıma sahip olduğu için mutlu olmalı Türk basketbolu. Türkiye'deki kadın basketbolu seviyesi belki de başka bir ülkede yok. Pes etmeye niyetimiz yok. Takımım ve camiam için kazanmak için elimden geleni yapacağım" şeklinde konuştu.

Fenerbahçeli basketbolcu Angel Lajuane McCoughtry ise zor bir maç olduğunu belirterek, "Sahada savaş diye tabir edebileceğim bir mücadele oluyor. Gittikçe zorlaşan bir seri oynuyoruz. Sezonun en iyi basketbolunu oynayabildiğimizi söyleyebilirim. 5. ve son maç Abdi İpekçi'de oynanacak. Kazanmak için sahaya çıkacağız" dedi.

GALATASARAY ODEABANK CEPHESİ

Galatasaray Odeabank Bayan Basketbol Takımı Baş Antrenörü Ekrem Memnun, maçın uzun bir süresinde iyi ve akıllı oynadıklarını söyleyerek, "İlk yarıyı kontrol ettik ve istediğimiz gibi gitti. Fenerbahçe ile kendi sahasında oynuyoruz baskı oldu ve etkilendiğimizi düşünüyorum. Hücumda organize olamadık. Çoğu hücumda organize olamamamızdan kaynaklanan sayılar yedik. Oyuncuların direncinden memnunum. Son maç seyircimizin önünde bu sene 5 kez yendiğimiz bir takımı son maçta seyircimizle beraber enerjimizi ortaya koyarak yenmek istiyoruz. Son maçta sadece galibiyeti düşüneceğiz. Uzun süredir beklediğimiz şampiyonluk kupasını kazanarak orayı bir festival alanına çevireceğiz" dedi.

Galatasaray Odeabanklı basketbolcu Şebnem Nezahat Kimyacioğlu da bu akşam istedikleri sonucu alamadıkları ve savunmada hatalar yaptıklarını ifade ederek, "İyi başladık farkı açtık ancak ikinci yarıda farkı kapattılar. Savunmada hatalar yaptık. Hücumda istediğimiz oyunu oynayamadık. Son maça kaldı. Ev sahibi avantajı bizde olduğu için mutluyuz" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Galatasaray Fenerbahçe Odea Bank Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title