Haberler

Bayan Çalışanlara Kutlama

Türk-iş Sinop Temsilciliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Bir Gün Önceden Kutlayarak, Telekom Çalışanı Bayanlara Karanfil Dağıttı. Türk-iş Sinop İl Temsilciliği Koordinesinde Haber-iş Sendikası'na Üye Telekom Çalışanı Bayanlar, 8 Mart Kadınlar Günü Dolayısıyla Bir Araya Geldi.

Türk-İş Sinop Temsilciliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü bir gün önceden kutlayarak, Telekom çalışanı bayanlara karanfil dağıttı. Türk-İş Sinop İl Temsilciliği koordinesinde Haber-İş Sendikası'na üye Telekom çalışanı bayanlar, 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla bir araya geldi. Türk-İş Sinop İl Temsilcisi Mahmut Kaya ve Haber-İş Sendikası Temsilcisi Bayram Çelik tarafından bayanlara karanfil dağıtımı ardından basın açıklaması yapıldı. 2008 yılında, 8 Mart'ın, emekçiler için daha fazla önem taşıdığını belirten Türk-İş Sinop İl Temsilcisi Mahmut Kaya, "Çünkü, ülkemizde gerçekleştirilmesi düşünülen yasal düzenlemelerin, işçi sınıfının elde ettiği kazanımları büyük ölçüde geriye götüreceğini düşünüyoruz. Örneğin, mart ayı içinde yasalaşması beklenen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı ile özellikle kadınlarımızın kazanılmış haklarında büyük ölçüde gerileme olacağı ve yasanın, kadınları daha da mağdur konuma sokacağı endişesini taşıyoruz. Ülkemizde var olan cinsiyetçi toplum yapısının söz konusu düzenlemeden destek alacağı kaygısıyla, kadınların, toplumsal cinsiyet eşitliği için verdiği mücadelenin daha da zora gireceğini düşünüyoruz" dedi.

Açıklamasında çalışan bayanlara seslenen Mahmut Kaya, "Sizlerden, sendikal örgütlülükten aldığınız güçle, birlik ve dayanışma içinde engellere karşı koymanızı ve bunu yaparken de, Türk-İş olarak hep yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyoruz. Bu dileklerle hepinizin 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutluyor ve 8 martların yeni mücadelelere ivme kazandırmasını diliyoruz" diye konuştu.

(SÖ-SA) 07.03.2008 17:30 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title