Haberler

Bayan Boks Milli Takımı Yurda Döndü

Danimarka'nın Vejle Kenti'nde 15-20 Ekim Tarihleri Arasında Düzenlenen Avrupa Bayanlar Boks Şampiyonası'nda 1 Altın ve 5 Bronz Madalya Kazanan Bayan Boks Milli Takımı, Öğle Saatlerinde Yurda Döndü.

Danimarka'nın Vejle Kenti'nde 15-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Bayanlar Boks Şampiyonası'nda 1 altın ve 5 bronz madalya kazanan Bayan Boks Milli Takımı, öğle saatlerinde yurda döndü.

Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli seferiyle Amsterdam'dan İstanbul'a gelen Bayan Boks Milli Takımı kafilesi, Atatürk Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı. Şampiyonada 50 kiloda finalde Polonyalı rakibi Ewelina Pekalska'yı 8-1 yenerek altın madalya kazanan milli boksör Sümeyra Kaya, havalimanında yaptığı açıklamada, altın madalya kazandığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "2006 yılında 52 kiloda altın madalya kazanmıştım. Bu yıl 50 kiloda mücadele ettim ve rakiplerimi yenerek altın madalyayı

ülkemize kazandırdım. Biz takım olarak bu turnuvaya en iyi şekilde hazırlandık. Ben buradan bizim üzerimizde emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Kafile Başkanı ve İstanbul Boks İl Temsilcisi Ömer Karadeniz ise, zor şartlara rağmen Avrupa Bayanlar Boks Şampiyonası'ndan büyük bir başarıyla dönmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Giderken plan program gereği çok düzensiz bir saatte gittik. Fakat bütün olumsuzluklara rağmen sporcularımız ellerinden geleni yaptılar. Teknik kadromuz takımımızı en iyi şekilde hazırlamışlar. Tam bir ekip çalışması yapmışlar. Bunun yanı sıra A Milli Futbol Takımımız, Çarşamba günü oynanan karşılaşmada

Yunanistan'a mağlup oldu. Fakat biz aynı gün Nagihan Gül ile Yunan rakibimizi 17-1 gibi farklı bir skorla yenmeyi başardık. O aldığımız galibiyet bizi çok mutlu etti. Aldığımız altın madalya ve bronz madalyalar, milletimize armağan olsun" diye konuştu.

Bayan Boks Milli Takımı Antrenörü Selahattin Başaran da, şampiyonada 1 altın ve 5 bronz madalya kazanarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiklerini kaydederek, "Danimarka'da yapılan Avrupa Şampiyonası'ndan 1 altın, 5 bronz madalya ile dönmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bütün zorluklara rağmen başarılı olduk" ifadelerini kullandı.

Sümeyra Kaya'nın Antrenörü ve Bayan Boks Milli Takım yardımcı antrenörü İsa Daştan ise, hakemlerin yanlı olmasına rağmen şampiyonada başarılı olduklarını ifade etti. Daştan, "Hakemlerin yanlı kararları nedeniyle çok hakkımız yenildi. Bu halde sporcularımız canla başla mücadele ederek şampiyonadan başları dik dönmeyi bildi. Ayrıca Danimarka'da yapılan şampiyonada her zaman bize destek veren Danimarkalı gurbetçilerimize de teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bizi hiç yalnız bırakmadılar" dedi.

(EE-İY-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title