Haberler

Batum Başkonsolosu Koçak, Artvin'de

Türkiye'nin Batum Başkonsolosu Makbule Koçak, Artvin Valisi Ömer Doğanay'ı ziyaret etti.

Türkiye'nin Batum Başkonsolosu Makbule Koçak, Artvin Valisi Ömer Doğanay'ı ziyaret etti.

Koçak, Gürcistan'da Türkiye'nin Batum Başkonsolosu olarak göreve başlaması dolayısıyla sınır il Artvin'de, Vali Doğanay'ı ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Doğanay, Koçak'ın, Gürcistan ve Acara Özerk Cumhuriyeti ile ilişkilerin geliştirilmesinde önemli bir görevi üstlendiğini ve bu görevi başarıyla yürüteceğine inandığını belirtti.

Artvin olarak Acara Özerk Cumhuriyeti ile özellikle turizm kapsamında ortak bir paydaya sahip olduklarını anlatan Doğanay, Sarp Sınır Kapısı'ndan yıllık giriş çıkış yapan yaklaşık 7 milyon insanın, yaklaşık 2 milyonuna Artvin'in ev sahipliği yaptığına işaret etti.

Başkonsolos Koçak ise dost ve kardeş ülke Gürcistan ile Türkiye arasındaki mevcut işbirliğinin, her alanda daha ileriye gitmesi için büyük gayret göstereceğini söyledi.

Artvin'in, Türkiye ile Gürcistan'ı birbirine bağlayan sınır ili olduğunu belirten Koçak, Türkiye ile Gürcistan'ın, turizm, ticaret ve ekonomik alanda çok yakın ilişkileri bulunduğunu kaydetti.

Koçak, Sarp Sınır Kapısı'nda modernizasyon çalışmalarının devam ettiğine de değinerek, şunları söyledi:

"Sarp Sınır Kapısı modernizasyon çalışmaları aralıksız devam ediyor. Kapıdaki modernizasyonun tamamlanması için devletimiz büyük gayret gösteriyor. Kapının modernizasyonu, Batum'da ve Kafkas ülkelerinde faaliyet gösteren iş adamlarımızın faaliyetlerini daha da kolaylaştıracak çünkü ham maddelerin çoğu Türkiye'den Gürcistan'a geliyor ve buradaki fabrikalarda işleniyor. Bu anlamda çok önemli bir konuma sahiptir. Aynı zamanda ticaret ve ulaştırma boyunda çok önemli. Tırların sınır kapsından sorunsuz ve kısa sürede geçişleri bizim önceliklerimiz arasında yer alıyor."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Artvin Batum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title