Haberler

Batmanlı Hülya'nın Kardeşleri İçin Fedakarlığı Ödüllendirildi

Batman'da geçen yıl trafik kazası sonucu babasını kaybeden, annesi ve 11 kardeşinin geçimini sağlamak için üniversitede okuma hayalinden vazgeçerek devlet desteğiyle hayvancılık yapmaya başlayan Hülya Dizlek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca "Örnek Çalışmalarla Farkındalık Yaratan...

SELMAN TÜR - Batman'da geçen yıl trafik kazası sonucu babasını kaybeden, annesi ve 11 kardeşinin geçimini sağlamak için üniversitede okuma hayalinden vazgeçerek devlet desteğiyle hayvancılık yapmaya başlayan Hülya Dizlek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca "Örnek Çalışmalarla Farkındalık Yaratan Kadın Çiftçi" seçildi.

Merkeze bağlı Güneşli köyü Belikli mezrasında yaşayan 24 yaşındaki Hülya Dizlek, geçen yıl trafik kazası sonucu babasını kaybetmesi sonucu annesi ve 11 kardeşinin geçimini sağlamak için üniversitede okuma hayalinden vazgeçerek devlet desteğiyle hayvancılık yapmaya başladı.

Dizlek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanan Genç Çiftçi Projesi'nden faydalanmak için başvurarak, devletin hibe desteğiyle 30 bin lira değerinde 6 büyükbaş hayvan aldı. Annesinin de yardımıyla yetiştiricilik yapan Dizlek, hayvanların sütünden yaptığı peynir ve yoğurtları satarak geçimlerini sağlıyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Ankara'ya davet edilen Dizlek, Türkiye'nin 16 ilinden 48 kadının katılacağı "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Programı" ödül törenine davet edildi.

Dizlek, Ankara'da 18 Ekim'de düzenlenecek törende "Örnek Çalışmalarla Farkındalık Yaratan Kadın Çiftçi" ödülünü alacak.

"Çok mutlu ve heyecanlıyım"

Hayat hikayesinin Anadolu Ajansı tarafından haberleştirilmesinin ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından da ödül töreninde katılımcılara izletilmek üzere kısa filmi çekilen Dizlek, ödül almanın mutluluğunu yaşıyor.

Dizlek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kırsal Kalkınma Genç Çiftçi Projesi" kapsamında aldığı 30 bin liralık hibe ile 11 kardeşine artık daha rahat baktığını belirterek, babasını kaybettikten sonra hayatlarının altüst olduğunu, proje sayesinde aldığı hibe ile ailesine baktığını söyledi.

Ödül almak için Ankara'ya davet edilmenin mutluluğunu yaşadığını kaydeden Dizlek, "Plaket ve ödülü Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan'ın elinden alacağım bildirilince çok mutlu oldum ve heyecanlandım. İnşallah hayırlara vesile olur. Gideceğim günü dört gözle bekliyorum." diye konuştu.

Hayat hikayesi kadınlara örnek oldu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Batman İl Müdürlüğü Proje Koordinatörü Nilgün Tok da Hülya'nın hayat hikayesinin tüm kadınlara örnek olduğunu belirtti.

Hülya'nın kendi hayatından, eğitiminden fedakarlık yaparak ailesine baktığını kaydeden Tok, şöyle konuştu:

"Hülya kardeşimiz belki de kolay kolay kimsenin yapmayacağını yaparak ailesi, kardeşleri için hayatından, eğitiminden fedakarlık yaparak onlara bir nevi babalık yapıyor. Bu kardeşimiz müdürlüğümüze başvurarak hibe desteği aldı. Bunun Anadolu Ajansı tarafından haberleştirilmesi ile Bakanlığımızın dikkatini çekti ve Hülya kardeşimiz ödüle layık görüldü, Ankara'ya davet edildi. Bu hepimizi çok sevindirdi."

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Güneşli Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title