Haberler

Batmandaki STK'lar: Batman Üniversitesinde Kürtçe Bölüm Açılsın

Güncelleme:

Batmanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Batman Üniversitesinde Kürt Dili ve Edebiyatı bölümünün açılmasını istediler.

Sivil Toplum Kuruluşlarından, Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü talebi.

Batman'da faaliyette bulunan STK'lar, Batman Üniversitesi bünyesinde Kürt Dili ve Edebiyatı bölümünün açılması ve Mardin Artuklu Üniversitesinde bulunan Enstitünün bir benzerinin Batman'da da kurulmasını istedi.

Sivil toplum kuruluşları Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve Batman AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar ile görüşerek Batman Üniversitesi bünyesinde Kürt Dili ve Edebiyatı bölümünün açılmasını ve Mardin Artuklu Üniversitesinde bulunan Enstitünün bir benzerinin kurulmasını istedi.

Kürt Dili ve Edebiyatı bölümünün Batman'da kurulmasının önemine değinen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çözüm sürecinde böyle bir adımın atılmasının son derece önemli ve anlamlı bir girişim olacağını belirttiler.

STK temsilcilerinin son derece yerinde bir talepte bulunduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, bu talep kendilerine iletilmeden evvel de ilgili mercilere Batman Üniversitesi bünyesinde bir Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü ile burayı besleyecek bir enstitünün açılması için girişimde bulunduklarını ve Ankara'da bu girişimlerinin bazı olumlu sonuçlarını da aldıklarını söyledi.

Toplantıda söz alan Batman Milletvekili Ziver Özdemir bu konunun tüm Batman halkının ortak özlemi olduğunu ifade ederek hükümetin bu konuda üzerine düşenleri layıkıyla yapma gayreti gösterdiğini belirtti. Özdemir, bu talebin takipçisi olacağını belirtti.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Üniversitesi Ziver Özdemir Ak Parti Mardin Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

TÜM KÜRT İLLERİNDEKİ ÜNİVERSİTELERDE AÇILMASI GEREKİR HATTA AZ İLLERDE İKİNCİ ÖĞRETİMLERİ DE AÇILMALIDIR. ORTA VADEDE DE ÜLKENİN DİĞER TÜM İLLERİNE VE İLÇELERİNE DE YAYILMALIDIR. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title