Haberler

Vali Şahin esnaf ile görüştü, kaçak et hususunda önlemler alınacağını belirtti

Güncelleme:

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, sektör buluşmaları kapsamında esnaf ile görüştü, kaçak et konusunda önlemler alınacağını söyledi.

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, sektör buluşmaları kapsamında esnaf ile görüştü, kaçak et konusunda önlemler alınacağını söyledi.

Şahin, sektör buluşmalarının 5'incisini kırmızı et üretimi ve satışı yapanlar ile lokanta esnafı gerçekleştirdi.

Belediye konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, Batman İvme Et Entegre Tesisleri Sorumlusu Turan Songur, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Şakir Doğanay, kasaplar ve lokanta temsilcileri katıldı.

Kasaplar Derneği Başkanı Rüzgar ve Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Doğanay, sektörün yaşadığı sorunları paylaştı.

Vali Şahin, kaçak et sorununa ilişkin, Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğünün şehrin giriş ve çıkışlarında belirli noktalarda kaçak et hususunda önlemler alacağını belirterek, kontrol noktaları olduğunu, denetimleri sıkı bir şekilde yapabileceklerini söyledi.

"Et, mezbahanede kesilecek, kasaba gidecek, kasaptan da lokanta ya da yemek fabrikaları alacak. Bunun mekanizması budur. Bunun dışında yan yollara kimse kalkışmasın." diyen Şahin, kaçak etlerin vergi kaybına da yol açtığını aktardı.

Şahin, "Büyük bir vergi kaybı var. Bu kayıp dışılığın, vatandaşa da zararı var." dedi.

"Şehrin içerisinde hayvan beslemek olmaz. Modern bir şehrin içerisinde inek, koyun beslenir mi? Bunları bırakacağız. Kentin dışında köylerimiz, arazilerimiz var. Buralarda, uygun yerlerde besicilik yapmaya devam edecekler. Hayvancılık organize sanayi bölgesi çalışmalarımız devam ediyor." diyen Şahin, lokanta işletmecilerine de uyarıda bulundu.

Şahin, "Lokantalardan almış oldukları eti, mutlaka mühürlü ve usule uygun almalarını istiyoruz. Kaçak olmayan et alsınlar. Bakın çok ciddi cezalarla karşılaşabilirsiniz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Batman Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title