Haberler

Batman Tpıc İşçilerinin 7 Saat Süren Eylemi

Batman'da, 11 Temmuz'da iş akitlerinin feshedileceği duyumunu alan TPIC işçileri, Türkiye Petrolleri Park sahasındaki F-200/14 kulesini dün gece işgal etti.

Batman'da, 11 Temmuz'da iş akitlerinin feshedileceği duyumunu alan TPIC işçileri, Türkiye Petrolleri Park sahasındaki F-200/14 kulesini dün gece işgal etti. Gece saat 21.00'da kuleye çıkan işçilerin başlattığı eylem, sabah saat 04.00'a kadar sürdü.

Aylardır işlerine yeniden dönmek için mücadelelerini sürdüren TPIC işçileri, önceki gece Türkiye Petrolleri (TP) sahasındaki F-200/14 kulesini işgal etti. Dün akşam saat 21.00 saatlerinde kuleye çıkan yaklaşık 50 işçi, " Batman, petrol emekçisine sahip çık" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları attı. Eylem nedeniyle Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü'ne araçlar alınmadı. Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik'in de destek verdiği işçiler, Türk Petrolleri'nin üst yönetimi ve siyasetçilerlerin, sorunlarına duyarsız kaldıklarını savundu.

Yıllardır TPIC'e hizmet verdiklerini belirten işçiler, Ocak 2015 tarihinden beri asgari ücrete mecbur bırakıldıklarını ve dilenci haline getirildiklerini söyledi. Kendilerine sözleşmelerinin yıl sonuna kadar süreceği bildirilmesine rağmen 11 Temmuz'da iş akitlerinin feshedileceğini belirten işçiler, kamuoyuna destek çağrısı yaptı.

İşçilere destek ziyaretinde bulunan Petrol-İş Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, Batman'daki TPIC işçilerinin onurlu bir mücadele yürüttüğünü belirterek, "Batman TPIC işçisi, Türkiye işçi snıfının da onuruna sahip çıktı. Metal işçisini de selamlıyor, dayanışma içinde mücadelesini yürütüyor. Batman halkından da petrol emekçisine sahip çıkmasını bekliyoruz. Biz de bu eylemi yürekten selamlıyoruz. Bu eylemin nedeni; işçilerin bugün-yarın iş akitlerinin fesh edileceğine yönelik söylentilerdir. Bu söylentiler TP yönetimi ve siyasetçiler tarafından da yalanlanmadı. Bu süreçte TP yönetimi ve siyasetçilerle görüştük. Tabi bize resmi bir belgeyle iş akitlerinin feshedileceği açıklanmadı ama aldığımız duyumlar işçilerin iş akitlerinin 11 Temmuz tarihi itibariyle son bulacağı yönünde. Umarım bu söylentiler asılsızdır" dedi.

Eylem sabah saatlerine kadar sürmesi ve çevik kuvvet ekiplerinin müdahale hazırlığına başlaması üzerine Petrol-İş Şube Başkanı Mustafa Tekik, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir'i telefonla arayarak, müdahalenin yapılmamasını istedi. Yapılan görüşme sonrası TOMA araçları alandan ayrıldı. Sabah saat 04.00'a kadar kulede eylem yapan işçiler, bugün de aşırı sıcaklardan korunmak için gölgeliklerde uzanarak eylemlerine devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Batman Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

caner can:

Yaziklar olsun ki bu ramazan ayinda bu kadar işçi sahur iftar yüzü görmeden işini kaybetmemek uğrunu canıni ortaya koyup direniyor ve koskoca türkiye bunu duymazliktan geliyor defalarca yaziklar olsun ki başta siyasiler olmak üzere hickimse buna sesini cikartmiyor çoluk çocuk hakki hiçkimsenin yanina kar kalmaz.

2
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

allah yardımcınız olsun malesef işçi daima ezilen kesim allah hakkınızı bırakmasın

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title