Haberler

Batman - Tarım Bakanı Eker Ve Çelik, Mayın Kurbanlarının Taziyesinde

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Batman'da PKK Mayınında Ölen 4 Kişinin Yakınlarını Ziyaret Ederek Başsağlığı Dileğinde Bulundu.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Batman'da PKK mayınında ölen 4 kişinin yakınlarını ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundu.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile Hüseyin Çelik, Batman'ın Hasankeyf İlçesi Demirbilek Köyü'nde geçen Cumartesi gecesi teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu aynı araçta bulunan Batman Barosu eski Başkanı Sedat Özevin, İHD Batman Şubesi eski Başkanı Sadi Özdemir, kapatılan HEP'in eski Batman İl Başkanı Salih Özdemir ile Almanya'dan memleketine tatile gelen Sıddık Özdemir adlı kardeşlerin yakınlarını ziyaret etmek için bugün öğlen saatlerinde özel uçakla Batman'a geldi. Batman Valisi Ahmet Turhan, AK Parti Batman Miletvekilleri Ahmet İnal, Emin Ekmen tarafından karşılanan Bakan Eker ve Çelik, daha sonra uzun bir araç konvoyu ile Demirbilek Köyü'ne gitti.

Köydeki taziye çadırında eski milletvekili Faris Özdemir ve mayın patlamasında 3 oğlu ölen Süleyman Özdemir tarafından karşılanan Eker ve Çelik, taziye dileklerini sundu. Acılı baba Süleyman Özdemir'in yanına oturan Çelik, Batman'da büyük bir acının olduğunu belirterek, "Allah geride kalanlara sabır versin. Olaydan duyduğumuz acıyı anlatamam" dedi.

Taziye çadırı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakan Bakan Eker ise, "Taziye için buradayız. Olaydan büyük bir üzüntü duyduk" demekle yetindi. İl Müftüsü İbrahim Öcüt'ün okuduğu duanın ardından Demirbilek Köyü'nden ayrılan Bakan Eker ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik için köyde ve güzergah boyunca sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Bakan Eker ve Çelik, ile beraberindekiler uzun araç konvoyu ile Belde Mahallesi'ndeki Sedat Özevin'in taziye çadırına da giderek Özevin ailesine başsağlığı dileğinde bulundu. Bakan Eker ve Çelik, daha sonra özel uçakla Ankara'ya hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title