Haberler

Batman Sur'a Destek İçin Batman'da Esnaf İşyerlerini Açmadı

Sur'a destek için Batman'da esnaf işyerlerini açmadı (2) HDP'Lİ VEKİLLERDEN CADDE ORTASINDA OTURMA EYLEMİ Batman'da HDP'lilerin, Turgut Özal Bulvarı üzerinde Sur'a destek vermek için yapacakları yürüyüşe önlem alan polis ekipleri izin vermedi.

Sur'a destek için Batman'da esnaf işyerlerini açmadı (2)

HDP'Lİ VEKİLLERDEN CADDE ORTASINDA OTURMA EYLEMİ

Batman'da HDP'lilerin, Turgut Özal Bulvarı üzerinde Sur'a destek vermek için yapacakları yürüyüşe önlem alan polis ekipleri izin vermedi. İzin verilmemesi üzerine çıkan tartışma sırasında polis DBP Batman İl Başkanı Mehmet Candemir ile birlikte 3 kişiyi gözaltına aldı. Polis, dağılmalarını istediği grubun dağılmaması üzerine de göz yaşarıcı bombası ve basınçlı suyla müdahalede bulundu.

Gözaltıları protesto etmek için HDP Batman milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ile Mehmet Ali Aslan, Turgut Özal Bulvarı üzerinde caddeyi trafiğe kapatacak şekilde oturma eylemi başlattı. Milletvekilleri gözaltına alınan 3 kişinin serbest bırakılmasına kadar oturma eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde sokağa çıkma yasağını ve Abdullah Öcalan'ın içinde bulunduğu koşullarla ilgili basın açıklaması yapmak istediklerini belirten Başaran, şunları söyledi:

"Sur yasakları ve Sayın Öcalan'a yapılan tecrit nedeniyle basın açıklaması yapacaktık. Tamamen demokratik bir eylemdi. Kaldırımda yürümeye başladık ancak görevliler hiçbir uyarı yapmadan direk üzerimize su ve gaz sıktı. Daha sonra içlerinden bir polis havaya ateş etti. Tam ne yapıyorsunuz demeye varmadan bir emniyet amiri tarafından darp edildim. Şu anda ne kadar kendisi yapmadık dese de görüntülerde var. O kişi ile ilgili suç duyurusunda bulunacağım. Daha sonra vekilimiz Mehmet Ali Aslan'a da fiziki bir saldırı oldu. Emniyet amiri ben devletim diyor. Halka ve halkın vekiline her türlü saldırıyı meşru gören bir zihniyetten söz ediyoruz. Yaptığımız en demokratik eylemi bile bu şekilde provoke ediliyor. Onun için de biz burada oturmaya devam edeceğiz. Maalesef birçok arkadaşımız gözaltında onlar bırakılana kadar bizde burada oturmaya devam edeceğiz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayşe Acar Başaran Mehmet Ali Aslan Abdullah Öcalan Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title