Haberler

Batman: Selde Kaybolan Mezarlar Tespit Edilmeye Çalışılıyor

Batman'da Meydana Gelen Sel Felaketinde Sular Altında Kalan Karşıyaka Mezarlığı'nda Birçok Mezar Yeri Kayboldu.

Batman'da meydana gelen sel felaketinde sular altında kalan Karşıyaka Mezarlığı'nda birçok mezar yeri kayboldu.

Bütün kabirlerin zarar gördüğü İluh Deresi'ne 15 metre mesafede bulunan Karşıyaka Mezarlığı'nda yakınları bulunan vatandaşlar, ev ve bahçelerini temizledikten sonra, kaybolan veya toprak altında kalan yakınlarının mezarlarını aramaya başladı. Karşıyaka Mezarlığı'na gelen Eren, Tunay, Ekin ve Ekmen ailelerinin fertleri, yakınlarına ait mezarlıkları bulmaya ve etraflarını temizlemeye çalıştı. Karşıyaka Mezarlığı'nda babasının mezarını bulan ve etrafını temizlemeye çalışan Haşim Eren, "Bu da, bugüne kadar görülmeyen ve dillendirilmeyen selin tahribatıdır. Maalesef, birçok mezar yeri toprak altında kaldı" dedi.

Selime Tunay isimli bayan ise, babasının ve çocuğunun mezarını yerini belirlemeye ve tamir etmeye geldiğini söyledi. Faruk Ekin ve Mahmut Ekmen isimli çocuklar da, yakınlarının mezarlarının toprak altında kaldığını belirterek, mezarlarını tespit etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title