Haberler

Batman: Sason'da Yol Eylemi

Batman'ın Sason İlçesi'nde bir grup vatandaş, 16 yıldır tamamlanamayan Batman-Sason Karayolu için AK Parti Batman milletvekillerinin geçeceği yolu kesti.

Sason İlçesi'nde incelemelerini tamamladıktan sonra Batman'a hareket eden AK Parti Milletvekilleri Ahmet İnal, Mehmet Ali Suçin, Afif Demirkıran ve Mehmet Nezir Nasıroğlu, ilçe çıkışında yaklaşık 500 vatandaşın ''yol eylemi'' ile karşılaştı. Milletvekillerinin kullandığı yolu araçlarla trafiğe kapatan vatandaşlar, üzerinde ''Verilen sözler tutulsun'', ''Yolumuzu istiyoruz'' yazılı pankart ve dövizlerle yaklaşık 3 saat eylem yaptı. Karayolunu bir süre trafiğe kapatan vatandaşlar, milletvekillerinden 16 yıldır tamamlanamayan yeni Batman-Sason Karayolu'nun bir an evvel bitirilmesini istedi. Sasonlu vatandaşlardan Şahin Bozkurt, gelmiş geçmiş tüm siyasilerin Sason yolunu siyasi malzeme olarak kullandığını öne sürerek, "Birçok yol, duble yol olarak yapıldı. Hala bizim yol yapılmadı. 10 yılda Bolu Dağı'nın 40 kilometrelik tüneli tamamlandı. Bizim 22 kilometrelik yolumuz tamamlanmadı" ifadelerini kullandı.

Minibüs şoförü Fikri Şahin ise, yolun kötü olması nedeniyle eski model araçları kullanamadıklarını söyledi. Şahin, yeni aldıkları araçların da yol nedeniyle 1 yılda eskidiğini belirterek, "Bütün vekiller seçim dönemlerinde söz veriyor, ama sözlerini yerine getirmiyor. Araçlarımızın aylık masrafları 200-300 YTL'den aşağı düşmüyor. Doğum hastamız olduğunda 3 seçeneğimiz var; birincisi hasta sarsıntıdan yolda doğum yapar. İkincisi yolda vefat eder, ki birçok hasta bu yolda çocuklarıyla birlikte vefat etmiştir. Üçüncüsü de bu engelleri aşar isek Batman'a ulaşabiliriz" diye konuştu.

Milletvekilleri ise yolların kapandığını öğrenince Sason'da bekleyerek, Taşıyıcılar Kooperatif Başkanları Osman Demirel ile İhsan Yalçın'ı çağırıp minibüslerin yolu açmasını istedi. Yolun son durumu hakkında bilgi almak amacıyla Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nazif Özak ile telefonla görüşen milletvekillerinin, ''Gerekli sözü aldık. Yolunuz en kısa zamanda tamamlanacaktır'' sözü üzerine kooperatif başkanları, Sason çıkışında eylem yapan vatandaşlarla görüşmeye gitti. Kooperatif başkanlarını dinlemeyen vatandaşlar, milletvekillerini beklemeye başladı. Sason çıkışına gelen ve 1 saat süreyle vatandaşlarla görüşen milletvekilleri, yolun 2006 yılı içinde tamamlanacağı sözünü verince kalabalık, yolu açarak sessiz bir şekilde dağıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title