Haberler

Batman'daki silahlı saldırı olayı HÜDA PAR Gen. Bşk. Yrd. Yılmaz

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Batman'da 1 kişinin ölümü 2 kişinin yaralanması ile sonuçlanan olayın ardından HÜDA PAR üyesi bir kişinin tutuklanmasını, "Bu olay partimizi ...

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Batman'da 1 kişinin ölümü 2 kişinin yaralanması ile sonuçlanan olayın ardından HÜDA PAR üyesi bir kişinin tutuklanmasını, "Bu olay partimizi yıpratmaya yöneliktir" dedi.

Yılmaz, parti binasında yaptığı açıklamada, olayın provakasyon ve kirli bir tezgah olduğunu ifade etti. Batman Valiliğinin ilk gün yaptığı açıklamalarla "kirli tezgaha ve kumpasa" alet olduğunu ileri süren Yılmaz, şunları söyledi:

"Bu olay partimizi yıpratmaya yöneliktir. Maalesef Batman Emniyeti bu konuda sınavı başarılı veremedi. İşin kolayına kaçtı. BDP/PKK çevresinin partimize yönelik suçlamalarını baz alarak yine yalancı tanık ifadesiyle bir üyemizin tutuklanması sağlandı. Sadece ve sadece yalancı tanığın beyanı var. Başkada hiç bir delil, ispat yok. Bu da kirli bir tezgahın olduğunu gösteriyor ama bu komployu da ortaya çıkarmak için elimizden geleni yapacağız."

"Fırat'ın batısındaki Ergenekon benzeri yapıların tasfiyesine nasıl gidildiyse Fırat'ın doğusunda da bir tasfiyeye ihtiyaç var" diyen Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu komployu deşifre etmelerini bekliyoruz. Kirli yapıların deşifre edilmesini en çok biz arzuluyor, istiyoruz. Bu noktada kimin kiminle kirli tezgahı varsa, kimin kiminle ilişkisi varsa ortaya çıksın. Biz bunu çok iyi biliyoruz ki, emniyet ve valilik işin kolayını seçmiştir. Suçlayan bir kesim vardı ve o suçlayan kesimin suçladığı partimizi ve camiamızı suçlamaları doğrultusunda onları rahatlayacak ve onlara malzeme verecek tarzda ellerine bir malzeme vermiştir. Valilik ve emniyetin bu tavrını kınıyorum. Yaptıkları açıkça bir zulümdür, haksızlıktır, adaletsizliktir. Gerçek faillerin bulunması için BDP çevresi ile HÜDA PAR ortak bir komisyon kursun ve bu işi devlete bırakmasın. Devletin kirli tezgahlarına bırakmasın. Onların komploları ile halkımızı karşı karşıya getirmesin. Maalesef oynanmak istenen oyun budur. Halkımızı yine karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Bu tutuklama ona yöneliktir."

- Olay

Batman'da 2 Kasım 2013 günü Petrol mahallesindeki silahlı saldırıda Özcan Temel hayatını kaybetmiş, Mert Kasar ile Şükran Akgün yaralanmıştı. Olayın ardından gözaltına alınan V.G tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Politika

Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title