Haberler

Batman'da Üçüncü Kuş Gribi Vakası

Batman Merkez Yavuz Selim Mahallesi'nde Kuş Gribi Tespit Edildi. Tarım İl Müdürlüğü Ekipleri Mahallede İtlaf Çalışmalarına Başladı.

Batman merkez Yavuz Selim Mahallesi'nde kuş gribi tespit edildi. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri mahallede itlaf çalışmalarına başladı.

Batman'ın Gercüş İlçesi Boğak Köyü ve merkeze bağlı Doluca Köyü Esentepe Mezrası'ndan sonra bu kez Batman merkezde kuş gribi virüsü ortaya çıktı. Batman'ın Yavuz Selim Mahallesi'nde ikamet eden Makbule Cemiloğlu isimli bayanın kümes hayvanlarının ölmesi üzerine Elazığ Veteriner Kontrol ve Araştırma Merkezi'ne gönderilen numuneler pozitif çıktı. Saat 17.00 sıralarında numune sonuçlarının pozitif çıkması üzerine Tarım İl Müdürü Erdal Özer, 40 kişilik bir ekiple Yavuz Selim Mahallesi'nde itlaf çalışmaları başlattı. Kanatlı hayvan ölümlerinin yaşandığı Cemiloğlu ailesine ait kümesteki hayvanların itlafıyla başlayan çalışmalar mahallede devam etti. Birçok aile kanatlı hayvanlarını vermek istemedi.

Özer, Makbule Cemiloğlu isimli bayanın ölen kanatlı hayvanlarının Elazığ Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'ne gönderildiğini ve yapılan testlerde numunelerin pozitif çıktığını açıkladı. Kuş gribi hastalığının Yavuz Selim Mahallesi'nde yeni olduğunu belirten Özer, 3 kilometrelik alandaki tüm kanatlı hayvanların itlaf edileceğini açıkladı. Yavuz Selim Mahallesi'nde kanatlı hayvan besleyenlerin hayvanlarını sokaklara salmadıklarını ve kümeslerde barındırdıklarını ifade eden Özer, "Hastalığın bu mahallede yeni olduğunu düşünüyoruz. Bu gece başlattığımız itlaf çalışmaları yarın da devam edecek. Köylerdeki uygulamayı burada da yapacağız. En azından mahalledeki tüm kümes hayvanlarını itlaf edeceğiz. Bizim sıkıntımız şehir merkezi olduğu için mahalleye giriş çıkışları kontrol edemeyeceğiz. Ama kanatlı hayvanların öldüğü sokak ve civar sokakları da dezenfeksiyondan geçireceğiz" dedi.

Bu arada Sağlık İl Müdürlüğü ekiplerinin, kanatlı hayvan ölümlerinin yaşandığı Yavuz Selim Mahallesi başta olmak üzere il merkezinde yarın geniş çaplı bir sağlık taraması gerçekleştireceği bildirildi.

(ZG-MŞY-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title