Haberler

Batman'da Kütüphane Haftası Kutlandı

Batman Belediyesi Kültür Müdürlüğü'ne Bağlı Halk Kütüphanesi'nde Kütüphane Haftası Nedeniyle Kutlama Programı Düzenlendi.

Batman Belediyesi Kültür Müdürlüğü'ne bağlı Halk Kütüphanesi'nde Kütüphane Haftası nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

Düzenlenen programa, Belediye Başkan Yardımcısı Tahir İmret, belediye meclis üyeleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Düzenlenen etkinlikte, kütüphane kayıtlarına göre en çok kitap okuyan Felek Yıldız, Metin Uğurlu, Çiçek Başaran ve Şükran Aksak adlı öğrencilere kitap hediye edildi. Son 3 ayda kütüphaneden 9 bin 900 kişinin faydalandığını söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Tahir İmret, "Kütüphanemizde 12 bin adet kitap yer almaktadır. 7 yıl içerisinde 8 bin üye kaydı yapılmıştır. Günde ortalama 150 kişi kütüphaneden faydalanmaktadır. Düzenli olarak kitap alıp okuyan ve son 1 yıl içinde en çok kitap okuduğu tespit edilen arkadaşları tebrik ederim" dedi.

Kütüphaneyle ilgili genel bilgi veren Kültür Müdürü Ali Sarıpınar, Belediye Halk Kütüphanesi'nin 2000 yılından itibaren kente hizmet verdiğini hatırlattı. Sarıpınar, kütüphanede ödünç kitap uygulamasının yapıldığını belirterek, "Ödünç kitap uygulamamızla kitap okumak isteyenler hiçbir ücret ödemeden kütüphanemizden kitap alıp okuduktan sonra bunları iade ederek yeni kitap alma imkanına sahipler. Bu çerçevede günde yaklaşık 40 kişi ödünç kitap almaktadır" diye konuştu.

(MŞY-EST-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title