Haberler

Batman'da Eşekli Eylem

Batman'ın Tarihi Hasankeyf İlçesinde 112 Acil Servisin Kapatılması İlçe Sakinlerini Sokağa Döktü.

Batman'ın tarihi Hasankeyf ilçesinde 112 acil servisin kapatılması ilçe sakinlerini sokağa döktü.

İlçede hiçbir yatırımın olmadığını, gençlerin iş için göç etmek zorunda kaldıklarını belirten ilçe sakinleri, Hasankeyf Köprüsü başında toplanarak sağlık ocağına kadar yürüdü. ''Hasankeyf uyuma'', "Acil bizimdir bizim olacak'', ''Yolda ölmek istemiyoruz'', ''Hasankeyf 112 acilsiz kalamaz'', ''Acil hayat kurtarır'' pankartları açan ilçe sakinleri yürüyüş boyunca, ''Hasankeyf sağlığına sahip çık'' sloganları attı.

Hasankeyf Belediyesi önünde toplanan ilçe sakinleri, 112 acil servisin kapatılmasıyla yaşayacakları zorlukları göstermek için yürüyüşe katılan gençlerden birini eşeğe bindirerek sağlık ocağına götürdü. Sağlık ocağı önünde bir süre slogan atan ilçe sakinleri adına Abdullah İridir isimli vatandaş bir konuşma yaptı. İridir, 112 acil servisin kaldırılması nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, "Hasankeyf ilçesi ve civar köylerinde yaşamakta olan 20 bin insanımızın sağlığını ilgilendiren ve insani

hakkımız olan bu konu karşısında ilgisiz kalmayacağımız bir gerçektir. Hasankeyf ilçesinde özellikle yaz aylarında ortaya çıkan akrep ve yılan sokma vakalarının çokluğu herkesçe bilinmektedir. Yaz aylarında ilçe nüfusumuzun üçe katlandığı, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradığı zamanlarda Dicle Nehri'nde boğulma vakalarının da meydana geldiği bilinmektedir. Bizi derinden yaralayan bu konu yeniden gözden geçirilsin ve bu karar durdurulsun" diye konuştu.

Mahmut Tuna isimli vatandaş ise 112 acil servisin kapatılması durumunda ambulans bulamayacaklarını belirterek, "Bu devirde hastalarımızı bize eşekle mi taşıtacaklar?" şeklinde sert tepki gösterdi.

Eylemden sonra ilçe sakinleri olaysız bir şekilde dağıldılar.

(MŞY-FA-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title