Haberler

Batman'da Asayişe Yeni Çözüm

Batman'da Toplum Destekli Polis Merkezi'nin Kurulması İçin Hazırlıkların Son Aşamaya Geldiği Belirtildi. Şimdilik Pilot Mahallelerde Uygulanacak Sistemle Her Mahallenin Bir Polisi Olacak.

Batman'da Toplum Destekli Polis Merkezi'nin kurulması için hazırlıkların son aşamaya geldiği belirtildi. Şimdilik pilot mahallelerde uygulanacak sistemle her mahallenin bir polisi olacak.

Asayiş ile ilgili sorunları yerinde çözmek için harekete geçen Batman Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, farklı bir uygulama için çalışmalara başladı. Emniyet Müdür Yardımcısı Yaşar Soyyiğit, getirilecek yeni uygulamanın gelişmiş ülkelerde uzun yıllardır uygulandığını söyledi. Söz konusu uygulamayla sorunları daha doğru yöntemlerle, daha kısa sürede çözebileceklerini kaydeden Soyyiğit, "Öncelikle 2-3 mahallede pilot uygulama yapacağız. Görevlendireceğimiz polisler, sorumlu oldukları mahalleleri tanımak için ev ev dolaşarak sorunları yerinde tespit edecek. 20 günden beri bu konuyla ilgili altyapı çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu birimde görev alacak olan polislerimizi de özel bir eğitimden geçireceğiz. Bu uygulamanın başarılı olması için her zamanki gibi vatandaş desteğine ihtiyacımız var. Bize her konuda yardımcı olan vatandaşlarımızın bu konuda da destek olacağına eminiz. Uygulama başarılı olursa herkes çok memnun kalacak" dedi.

(MŞY-EST-GS-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title