Haberler

Batman'da Ahilik Haftası

Batman'da Ahilik Haftası dolaysıyla program düzenlendi.

Batman'da Ahilik Haftası dolaysıyla program düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen programda konuşan Ticaret İl Müdürü Şehmus Kalkan, ahiliğin çeşitli meslek erbablarını bünyesinde barındıran ve dünyanın en gelişmiş medeniyetlerine kadar yayılan sivil bir yapılanmanın adı olduğunu söyledi.

Kalkan, şöyle konuştu:

"Ahilik bir yandan fertlerin ahlakları ve erdemleri bakımdan donanımlarını ve onları iyi birer birey yapmayı amaçlayan, öte yandan da bireylerin oluşturduğu aileden millete ve hatta topyekün insanlık alemine varıncaya kadar bütün toplumsal yapıların huzurlu, barış ve esenlik içinde yaşamalarını hedef kılan, amaç ve çalışma tarzı açısından, topluma hizmet sevdası aşkıyla bir tür özel yönetmelik sayılan, geçmişi tasavvuf ve ahlak kurallarıyla belirlenmiş, toplumun en büyük sivil toplum kuruluşudur. Kısacası ahilik, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeden, herkese eşit muamele yapan anlayışın simgesidir."

Daha sonra ilin ahisi, kalfası ve çırağı ile mesleğinde 25 yılını tamamlayan esnafa plaket ve ödülleri takdim edildi.

Programa Vali Hulusi Şahin, AK Parti Batman İl Başkanı Akif Gür, kamu kurum müdürleri, esnaf, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve iş adamları katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahilik Haftası Batman Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title