Haberler

Batman'da "82 Darbe Anayasasına Hayır" Forumu Yapıldı

Genç Sivillerin Ülke Genelinde Başlattığı "82 Anayasasına Hayır" "Sivil Bir Anayasa" Kampanyasına Destek için Batman'da da Anayasa Tamir Atölyesi Açıldı ve Doç. Dr. Ferhat Kentel ile Genç Sivil Gazeteci Yıldıray Oğur'un Katıldıkları Panel-Forum Yapıldı.

Batman'ın en işlek caddesi olan Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı yanında 01-02 Kasım Cumartesi ve Pazar günleri 08:00-17:00 saatleri arasında açık bulunan Anayasa Tamir Atölyesi 7'den 70'e erkek ve kadın Batman'lıların ilgisini çekti ve 1000 civarında kişi katılım sağladı.

Anayasa Tamir Atölyesine gelen Batman'lılar 82 Darbe Anayasasının değiştirilmesini istedikleri maddeleri için değişiklik önerilerini veyahut kaldırılması tekliflerini renkli post-it kağıtlara yazarak ilgili maddelerin üzerine yapıştırdılar.

Katılım sağlayan kişilerin büyük çoğunluğu şu şekilde notlar astı;

"82 Darbe Anayasa'sı ile günümüz koşullarında yaşamanın artık mümkün olamadığını bu Anayasa'nın Türkiye toplumuna dar geldiğini ve üzerimizde yamalı istiyorum"

"Darbe ve Darbecilere HAYIR"

"82 anayasası özgürlüğe vurulan darbedir. Bu darbe kaldırılsın"

"Bu Anayasayla Bi Adım Bile Atamayız"

"82 Anayasasıyle 2008'de yaşamak?"

"Ne mutlu Türküm demiyenlerinde mutlu olacağı bir Türkiye için Yeni Anayasa şart"

"Biji Demokrazi (Yaşasın Demokrasi)"

"82 Anayasası, İhtilal Anayasası NO"

"Özgürce bir Hayat için 82'ci Anayasaya Hayır"

"Halkın tüm taleplerinin olduğu sivil bir anayasa istiyorum"

Doç. Dr. Ferhat Kentel ile Genç Sivil gazeteci Yıldıray Oğur Akşam saat 18:45'te Batman'ın tek yerel TV Kanalı olan KANAL72 TV'de canlı yayına katılarak "82 Darbe Anayasa'sına Hayır" ""Sivil Bir Anayasa" kampanyasının tanıtımını yapmış Batman'lıları Kampanyaya destek vermeleri için çağrıda bulundu.

Yapılan her iki etkinlikte de 07 Kasım 2008 Cuma günü 08:00-17:00 saatleri arasında yapılacak olan etkinlikte "82 Darbe Anayasası'na Göstere Göstere HAYIR" demek için Tüm Batman'lılar Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı yanında açılak olan sandıkta oy kullanmaya davet edildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title