Haberler

Batman'da 460 Gram Ağırlığında 5 Aylık Bebek Dünyaya Geldi

Batman'da 5 Aylık Olarak Dünyaya Gelen 460 Gram Ağırlığındaki Bebek Görenleri Şaşırtıyor. Doktorlar Bebeği Yoğun Bakım Ünitesinde Tutarak Yaşatmaya Çalışıyor.

Batman'da 5 aylık olarak dünyaya gelen 460 gram ağırlığındaki bebek görenleri şaşırtıyor. Doktorlar bebeği yoğun bakım ünitesinde tutarak yaşatmaya çalışıyor.

Batman'da Emin Gültekin ve hamile eşi Fatma Gültekin 5 gün önce kontrol amaçlı olarak Medikal Park Hastanesi'ne geldiler. Fatma Gültekin hastanede aniden sancılanınca prematüre bebek dünyaya getirdi. Normal doğum ile dünyaya gelen bebek 460 gram olarak doğdu. 5 gündür solonum cihazına bağlı olarak hayat mücadelesi veren bebek için doktorlar seferber oldu. Bebeği yaşatmaya çalışan doktorlar bebeğin yaşaması durumunda Türkiye'de yaşayan on bebekten biri olacağını söylediler. Batman Medikal Park Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Edip Ünal, "22. gebelik haftasında 460 gram olarak dünyaya geldi. Bir taraftan da baktığımız zaman 25 haftadan düşük ve 500 gram ağırlığın altındaki bebeklerin yaşama şanslarının çok düşük olduğunu biliyoruz. Eğer biz bu bebeği yaşatırsak Türkiye de yaşayan on bebekten bir tanesi olacak" dedi.

Dr. Ünal, "Bu tür erken doğan bebekler için dışarıda onlara sağladığımız koşul anne karnındaki gibi olmuyor. Bu tür küçük aşırı prematüre doğan bebekler yaşasa bile ileride kafa içinde kanama, görme problemleri, zihinsel gelişimi ile ilgili sorunlarla karşılaşabiliriz" şeklinde konuştu.

5 aylık bebek yoğun bakımda hayat mücadelesi veriyor.

(MŞY-AYŞ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title