Haberler

Batman: Çocuklar, Okulları İçin Kaymakamlığa Yürüdü

Batman'ın Beşiri İlçesi'nde Hürriyet İlköğretim Okulu Öğrencileri, Başka Okula Taşınmalarına Tepki Göstererek, Velileriyle Kaymakamlığa Kadar Yürüyüp Okullarını Geri İstedi.

Batman'ın Beşiri İlçesi'nde Hürriyet İlköğretim Okulu öğrencileri, başka okula taşınmalarına tepki göstererek, velileriyle kaymakamlığa kadar yürüyüp okullarını geri istedi.

Behran Yoğun Mahallesi'nde bulunan Hürriyet İlköğretim Okulu öğrencileri, okulun bahçesinde bir araya geldi. Ellerinde "Okulumuzu Geri İstiyoruz", "Çamurda Yürümek İstemiyoruz", "Cahil Kalmak İstemiyoruz" pankartları taşıyan 200'e yakın öğrenciyle velileri, "Okulumuzu İstiyoruz", "Hürriyet Bizimdir, Bizim Olacak" sloganlarıyla Beşiri Kaymakamlığı'na kadar yürüdü. Burada öğrenci ve veliler adına açıklama yapan Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Selahattin Kümet, ilçelerinde 5 ilköğretim, 1 lise olmak üzere 6 tane öğretim kurumunun bulunduğuna dikkat çekti. Kümet, yeni eğitim öğretim yılının başladığı bugünlerde, Beşiri Lisesi binasının eğitime elverişli olamaması nedeniyle Hürriyet İlköğretim Okulu'nun liseye tahsis edildiğini ve Hürriyet İlköğretim Okulu'nda eğitimlerini devam ettiren öğrencilerinse eğitimlerini Yunus Emre İlköğretim Okulu'nda dönüşümlü olarak sürdüreceklerini yetkililerden öğrendiklerini söyledi.

Mevcut durumun öğrenci velileri olarak kendilerini endişeye sevk ettiğini ifade eden Kümet, "Bilindiği üzere coğrafi yapısı gereği ilçemizin birçok mahallesinin çocukları Hürriyet İlköğretim Okulu'nda eğitim görmekte ve okulun büyük bir öğrenci potansiyeli bulunmaktadır. Alınan karar gereğince, Yunus Emre İlköğretim Okulu'nda ikili eğitime geçilmesi sorunlara çözüm olmayacaktır. Okul çok uzaktadır. Dünya genelinde yapılan bir araştırmada, ilköğretim öğrencilerinin dersleri algılamaya başladıkları saat, 09.15 olarak tespit edilmiştir. Uygulanması düşünülen ikili sistem uyarınca okula gidebilmek için 7 yaşındaki çocuğun sabahın 5-6'sında uyanması, yine sabahın erken saatlerinde henüz güneş dahi doğmadan okul yolunu tutması gerekmektedir" diye konuştu.

Kış şartları da göz önüne alındığında büyük bir çoğunluğu Behrem Yoğun Mahallesi'nde ikamet eden çocukların okula gidebilmeleri için sabahın erken saatlerinde ve kışın dondurucu soğuğunda en az 2-3 kilometre yol yürümeleri gerektiğini kaydeden Kümet, "Çocukların yaşları dikkate alındığında bunun mümkün olmadığı görülmektedir. Alınan kararın çocuklarımıza yarar değil, zarar getireceğini düşünmekteyiz. Keza okuldan sonra okula devam edecek öğrenciler de, akşamın geç saatlerinde karanlıkta eve dönmek zorunda kalacak. 200'e yakın öğrencinin velileri olarak, Milli Eğitim binasının alt katında bulunan ve daha önce de belli bir dönem eğitime tahsis edilen sınıfların soruna çözüm bulunana kadar yaşları nispeten küçük olan ilköğretim 1. 2. ve 3. sınıf öğrencilerine tahsis edilmesini talep etmekteyiz" şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından Beşiri Kaymakamı, çocuklardan ve velilerden bir heyeti makamına kabul etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title