Haberler

Batman: Beyrut'taki Anneden 14 Gün Sonra Ses Geldi

Batman'da yaşayan Felemez Doğan isimli genç, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yaşayan annesinin sesini 14 gün sonra duyabildi.

Batman'da yaşayan Felemez Doğan isimli genç, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yaşayan annesinin sesini 14 gün sonra duyabildi.

İsrail saldırılarının başladığı ilk gün annesini aradığını ve konuşamadan telefonun kesildiğini söyleyen Felemez Doğan, "Defalarca aramama rağmen bir daha kendisine ulaşamadım. Ne durumdalar, ne yapıyorlar bilmiyorum. Tek umudum, Türkiye'nin oradan nakil yaptığı Türkler arasında olmaları. Bunun için dua ediyorum. Başka da yapabileceğim bir şey yok" dedi.

Annesi Zeynep ve babası Kemal Doğan'ın 1950'li yıllarda önce Suriye, ardından da Lübnan'a yerleştiklerini belirten Doğan, 1976 yılında gerçekleştirilen İsrail saldırısında dedesinin talebi üzerine Türkiye'ye gönderildiğini söyleyen Felemez Doğan, "Dedem, savaş sırasında aileme bir şey olursa birisinin yaşaması için bu talepte bulunmuştu. Dedem beni nüfusuna kaydetti. 3 kardeşim, savaş zamanında zehirlenerek öldü. Babam da 4 yıl önce hayatını kaybetti. Şu anda Beyrut'ta annem, benden küçük bir kardeşim ve annemin ilk eşinden olan ağabeyim ve çocukları yaşıyor. Ama tüm girişimlere rağmen kendilerine ulaşamadım" dedi.

Felemez Doğan, 14 gün boyunca aradığı annesi Zeynep Doğan'ın sesini duyunca büyük bir sevinç yaşadı. Telefon hatlarındaki arıza nedeniyle zorlukla gerçekleştirilen telefon görüşmesi sonrası açıklamalarda bulunan Doğan, "14 gün sonra annemin sesini duydum. Şu anda Beyrut'un Dürzi Mahallesi'nde kalıyorlar. Mahalleleri, savaştan etkilenmeyen mahallelerden biri, ama sürekli uçak ve patlama sesi duyduklarını söyledi. Çok korkuyorlar. Türkiye'ye gelmek istiyorlar, ama nasıl geleceklerini, hangi ülke üzerinden geleceklerini bilmiyorlar. Sağ salim Türkiye'ye gelecekleri umudunu taşıyorum" diye konuştu.

Doğan, aynı zamanda Lübnan vatandaşı olan annesi, kardeşi ve ağabeyinin Türkiye'ye getirilmesi konusunda yetkililerden yardım istedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title