Haberler

Batman Belediyesi Haşerelere Karşı Mücadele Başlattı

Batman Belediyesi, Haşerelere Karşı Daha Etkin Mücadele Amacıyla Dumanlama Çalışması Başlattı.

Batman Belediyesi, haşerelere karşı daha etkin mücadele amacıyla dumanlama çalışması başlattı.

Belediyenin ilkbahar ve yaz alanlarında yürüttüğü yoğun ilaçlama ve dumanlama çalışmalarına rağmen yüzde 100 başarıya ulaşılamaması üzerine konu yeniden masaya yatırıldı. Kalıcı ve kökten çözüm için yeni formüller oluşturan belediye, ilaçlama ve dumanlama çalışmalarını yeraltına yönlendirdi. Görünen alanların yanı sıra görünmeyen jit alanlarda da çalışma başlatan belediye veterinerlik ekipleri, havaların soğumasıyla birlikte insektisitlerin (uçan ve yürüyen haşerelerin) en uygun üreme şartlarını

bulunduran kanalizasyonlar ve bodrumlarda larva ve erkin sineklere karşı dumanlama çalışması başlattı. 14 personelin 6 adet dumanlama makinesiyle yürüttüğü çalışmalarda, kent merkezindeki kanalizasyon kapakları açılıp ilaçlama ve dumanlama yapılıyor. Ayda 2 defa olmak üzere yaz kış kanalizasyon hatları, bodrumlar ve açık alanların ilaçlanacağı çalışmalar 10 gündür sürdürülüyor.

Belediye Başkan Vekili A. Basir Tüzün, yeni sistemle yazı sineksiz bir ortamda geçirme hedefine 2008 yılında ulaşacaklarını belirterek, "Batman'da ilk kez uygulanan sistem, gelişmiş batı toplumlarında da uygulanan en sağlıklı ve en sonuç alıcı sistemdir" dedi.

(MŞY-SK-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title