Haberler

Batman Belediye Başkanı'na 7.5 Yıl Hapis Cezası İstemi

Batman Belediye Başkanı DTP'li Hüseyin Kalkan Hakkında, ABD'de Yayınlanan Los Angeles Times Gazetesi'ne Yaptığı Açıklamada, Terör Örgütüne Yardım Ettiği İddiasıyla 7.5 Yıl Hapis Cezası İstemiyle Dava Açıldı.

Batman Belediye Başkanı DTP'li Hüseyin Kalkan hakkında, ABD'de yayınlanan Los Angeles Times Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, terör örgütüne yardım ettiği iddiasıyla 7.5 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, ABD'deki Los Angeles Times Gazetesi'ne 30 Mayıs 2006 tarihinde yayınlanan röportajında terör örgütü PKK ve teröristbaşı Abdullah Öcalan hakkında açıklamalarda bulundu. Kalkan, röportajında, ''Statüko değişmezse Kürtler giderek Kuzey Irak'a yaklaşacak ve ayrılıp onlardan birleşme isteyecektir'' diyerek şunları söyledi:

''Şiddet en azından amacı olan bir eylem türüdür. Terör hiçbir amaç olmadan yapılır. PKK silah bırakmak istiyor ama onları eşkiya gibi göstermek istiyorlar. Benim hizmet ettiğim kentin yüzde 80'i dağdakiler gibi düşünüyor. Diyarbakır ve Batman'daki olayların ardından kentimizden 200 genç dağa çıktı. Onlar bir amaç için dağa çıktılar. Bırakın gelsinler mecliste politikaya atılsınlar. Elinde silah olmayan binlerce insan dağdakiler gibi düşünüyor. Abdullah Öcalan Kürt halk önderidir. O, Türkiye üzerinde oynanan oyunları anlattı. Söyledikleri Türkiye için bir şanstır. Çözüm için sözleri dikkate alınsaydı, bunları konuşmuyor olacaktık. Kendisini Kürt halkının lideri olarak görüyorum. Onsuz olan bir gelişme çözüm olamaz. Söyledikleriyle milyonları peşinden sürükleyen bir liderdir.''

Başkan Kalkan'ın bu açıklamaları üzerine ABD'de yaşayan Sırrı Erkuş ile Murat Akıner adlı Türk vatandaşları İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne e-posta yoluyla suç duyurusunda bulundu. İzmir Emniyet Müdürlüğü suç duyusunu Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletince, Başsavcılık duyuruya görevsizlik kararı verip dosyayı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Kalkan'ın bu açıklamaları nedeniyle hazırladığı iddianamede, 'terör örgütünün faaliyetlerini meşru göstermeye çalıştığı, Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı açıklamalarda ise müzahir kitleyi Öcalan'a bağlılık doğrultusunda etkilemeye çalıştığı, Kürt sorununun çözümü için bir taraf olarak lanse ettiği' belirtti. İddianamede, sanığın bu açıklamalarıyla terör örgütü PKK'nın amacının propagandasını yaptığı kaydedilerek, 'Yasadışı örgütün amacının propagandasını yapmak, örgüte bilerek, isteyerek yardım etmek' iddiasıyla Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan hakkında 7.5 yıl hapis istemiyle dava açtı. Kalkan'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Özgür CEBE/DİYARBAKIR, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title