Haberler

Batman: Batman Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Çatısında Yangın

Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü Binasının Çatısında Çıkan Yangında, Arşiv İçin Saklanan 5 Bin Civarındaki Kitap Yanarak Kül Oldu.

Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü binasının çatısında çıkan yangında, arşiv için saklanan 5 bin civarındaki kitap yanarak kül oldu.

Edinilen bilgiye göre, saat 14.00 sıralarında Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü çatısında kaynak yapıldığı sırada etrafa saçılan kıvılcımlardan yangın çıktı. Kısa sürede binanın çatısı alevler içinde kalırken, olay bölgesine belediye, TPAO ve TÜPRAŞ'a ait çok sayıda itfaiye aracı sevk edildi. Polisler çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın 1.5 saatte söndürülebildi. Yangında, arşiv için çatıda muhafaza edilen 5 bin civarındaki kitap kül oldu. İtfaiye ekiplerinin yangın söndürme çalışmaları esnasında civarda yüzlerce kişi toplanırken, birçok kişi de yangını cep telefonlarına kaydetti. Binada yangın soğutma çalışmaları devam ediyor.

Kültür ve Turizm müdür yardımcılarından Nihat Özen, çatı katında kaynak işlerinin yapıldığını, kaynak bitimi sonrasında yangın çıktığını belirterek, "Kaynakçı, çatıdan indikten sonra yangın fark edildi. Çatıda yıllar öncesine ait 3-5 bin civarında arşiv kitap bulunuyordu" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title