Haberler

Batman: Bakan Çelik, Hasankeyf'te Stres Attı

Şırnak ve Batman'da Birçok Okulun Açılışına Katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Batman'ın Tarihi İlçesi Hasankeyf'i Gezerek Stres Attı.

Şırnak ve Batman'da birçok okulun açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Batman'ın tarihi ilçesi Hasankeyf'i gezerek stres attı.

Batman'da 4 okulun açılışını yapan ve "Küreselleşme Sürecinde Türkiye" konulu bir konferans veren Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğleden sonra tarihi Hasankeyf İlçesi'ne geçti. Vali Haluk İmga, AK Parti Batman Milletvekilleri ve birçok partilinin eşlik ettiği Bakan Çelik, tarihi Hasankeyf Kalesi'ni gezdi ve tarihi mağaralarda dinlendi. Hasankeyf Belediye Başkanı A. Vahap Kusen'den İlçesi'nin tarihi ve son durumu hakkında bilgi alan Bakan Çelik, kalenin başından tarihi ilçeyi seyretti.

Basın mensuplarının Ilısu Barajı suları altında kalacak olan Hasankeyf İlçesi ile ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Çelik, büyük kültür potansiyelinin kültür turizminde olduğunu söyledi. Bir dönem Kültür Bakanlığı yaptığını belirten Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Bizde tabii ki sahil turizmi dediğimiz kum, deniz, güneş turizmi de çok önemli bir yer tutuyor. Onun bir taraftan devam etmesi lazım. Ama kültür turizmi çok büyük bir potansiyel olarak karşımızda duruyor" dedi. Türkiye'de bin 300 civarında ören yerinin bulunduğunu kaydeden Bakan Çelik, şöyle konuştu:

"Birçok medeniyetin kalıntıları var, tarihi eserler var, sanat eserleri var. Biz ekonomi ile kültür arasında ciddi bir denge oluşturmak zorundayız. Kültürü ekonomiye feda etmek veya ekonomiyi kültüre feda etmek gibi bir tercihimiz söz konusu olamaz. Şüphesiz ki, tarihi eserlerimiz, geçmiş medeniyetlerin bize bıraktıkları mirasımızdır. Bunlar, insanlığın mirasıdır. İster Artuklular'dan kalsın, ister Eyyübiler'den, isterse de Romalılar'dan kalsın. Bugün bunun sahibi, biziz. Ilısu Barajı, bu bölge için hayati öneme haiz bir barajdır. Bir şekilde bu barajın yapılması lazım. Birileri karşı olabilir. Çevresel veya kültürel açıdan karşı olabilir. Buna saygı duyuyorum. Sularımız akıp gidiyor. Biz bunları değerlendiremezsek, halk bunun hesabını bizden sora. Çünkü, burada sanayi yok. Halkın geçim kaynağı, tarıma dayalıdır. Baraj büyük ölçüde elektrik üretse de, sulama da yapacak."

Bakan Çelik, akşam saatlerinde Ankara'ya gitmek için kara yoluyla Diyarbakır'a geçti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title