Haberler

Batman 1 İstanbul'da 6 Kişiyi Öldüren Sargık'ın Memleketinde Şok

İstanbul Bağcılar'da geçirdiği cinnet sonucu eşi, kardeşi ve çocukları olmak üzere 6 kişiyi öldüren ve kafasına sıktığı kurşunla bitkisel hayata giren 36 yaşındaki Engin Sargık'ın memleketi Batman'ın Sason İlçesi'nde cinayeti öğrenen akrabaları...

İstanbul Bağcılar'da geçirdiği cinnet sonucu eşi, kardeşi ve çocukları olmak üzere 6 kişiyi öldüren ve kafasına sıktığı kurşunla bitkisel hayata giren 36 yaşındaki Engin Sargık'ın memleketi Batman'ın Sason İlçesi'nde cinayeti öğrenen akrabaları şoke oldu. Engin Sarkık'ın en son telefonla görüştüğü eski komşusu Yılmaz Taşdemir, "Dün akşam saat 19.10 sıralarında beni telefonla arayan Engin, biraz rahatsızdı. Eşinin eşimle konuşmak istediğini söyledi. Ben de eşimin evde olmadığını söyleyince hal hatır sordu. 5 dakika konuştuktan sonra telefonu kapattı" dedi.

İstanbul Bağcılarda dün gece 6 kişiyi öldüren Ergin Sargık'ın memleketi Batman'ın Sason İlçesi'nde akrabaları ve hemşehrileri adeta şok yaşadı. Engin Sargık'ın cinayetleri işlemeden önce Sason'un Demetevler Mahallesi'ndeki eski komşusu 48 yaşındaki Yılmaz Taşdemir'i telefonla arayarak bir süre görüştüğü ortaya çıktı. İki yıl önce İstanbul'a göç eden Engin Sargık'ın sakin ve çevresinde efendiliğiyle bilinen bir kişi olduğunu belirten eski komşusu Yılmaz Taşdemir, şunları anlattı:

"Yaklaşık 10 yıl süreyle aynı mahallede oturuyorduk. Yıllarca komşuluğumuz vardı. 7 kişilik ailesini kimseye değişmezdi. Çocuklarını çok severdi. Olay öncesinde akşam 19.10 sıralarında cep telefonundan beni aradı, hal hatır sordu. Sonradan eşinin eşimle görüşmek istediğini söyledi. Ben de eşimin komşumuza gittiğini söyleyince sözü fazla uzatmadı. Sadece diş ağrısının olduğunu söyledi. Çok da kötü bir konuşması yoktu. Sason'da daha önce hayvancılık yapıyordu. Köyde tütün ekiyordu. Tütün ekimi kaldırılınca o da çoluk çocuğunu alıp 2 yıl önce İstanbul'a gitti. Yıllarca komşuluk yaptığımız Engin'den böyle bir olayı beklemezdik. Çünkü o ailesini çok severdi. ve çevresince çok sevilen biriydi." FAKİRLİKTEN İSTANBUL'A GÖÇ ETTİ Ak Parti eski ilçe başkanı Necdet Taşdemir, Engin Sarkık'ın yoksulluktan İstanbul'a göç ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"İstanbul'a gitmeden önce Engin, hayvan alım satımı yapıyordu. İşleri iyi gitmedi. Bir ara yakınının arazisini işledi. Sonra da kimseye haber vermeden ailesiyle birlikte İstanbul'a göç etti. İlçede herkesin sempatisini kazanan Engin'in, böyle bir olayla karşılaşacağını aklımızın ucundan geçirmedik. Çünkü o çocuklarını ve ailesini çok seviyordu. Bu olay ekonomik sıkıntıdan kaynaklanıyor. Borç yüzünden bu duruma düştü. Olayı ekranlarda izlediğimizde donup kaldık." YAKINLARI ŞOKTA Kuzeni Engin Sarkık'ın, ailesini hunharca öldürmesine anlam veremediğini belirten 67 yaşındaki Şaban Erdem, olayın şoku içinde olduklarını belirtti. İki yıl öncesinde hayvan ticareti yüzünden iflasın eşiğine gelen kuzenine Demetevlerdeki evi ile arsasını hibe ettiğini belirten Erdem, "Bir süre çiftçilik yaptı. Kalabalık nüfusa sahipti. İşleri iyi gitmedi. Bir anda İstanbul'a gitti. Kendisi sakin bir insandı. Cinnet geçirmeden önce İstanbul'daki yakınlarından helallik istemiş. Hatta olayın akşamı İstanbul'daki akrabalarımızı toplayıp yemek vermiş. Olayı duyunca biz şok olduk" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bağcılar İstanbul Batman Sason Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title