Haberler

Batı Yakası Hikayesi Müzikali Mersin'de Sahnelenecek

Güncelleme:

Mersin Devlet Opera ve Balesi, Orkestra Şefi ve Besteci Leonard Bernstein'ın Oscar ödüllü eseri Batı Yakası Hikayesi müzikalinin Mersin prömiyerini gerçekleştirecek.

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), orkestra şefi ve besteci Leonard Bernstein'ın Oscar ödüllü eseri "Batı Yakası Hikayesi" müzikalinin Mersin prömiyerini gerçekleştirecek.

MDOB'tan yapılan açıklamaya göre, "Batı Yakası Hikayesi" eseri, şef İbrahim Yazıcı yönetiminde 4 Nisan Cumartesi günü saat 20.00'de, Mersin Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak. Eserin diğer temsilleri ise 7 ve 9 Nisan'da aynı merkezde sahnelenecek.

Librettosu Arthur Laurents'a, şarkı sözleri Stephen Sondheim'e ait eseri, Devlet Opera ve Balesi'nin uluslararası ödüllü koreografı Mehmet Balkan sahneye koyacak. Dekor tasarımı Tayfun Çebi'ye, kostüm tasarımı Aydan Çınar'a, ışık tasarımı Tarı Deniz'e ait eserin reji yardımcılığını Melih Öztürk ve Aslı Onaç Aytekin, koreografi asistanlığını Mahmut Akyol ve Kürşat Kılıç üstleniyor. Eserin video projeksiyonu ise Ahmet Şeren'e ait. Koroyu, Oleg Constantinov ve Orhan Öner Özcan hazırlıyor.

Kalabalık kadronun görev aldığı eserde başlıca rolleri Sevil Erçak, Funda Hayfavi, Bilal Doğan, Atay Ergezen, Nihan Evren, Neslihan Ulaş, Yusuf Ziya Büyükaslan, Hulusi Polat, Korhan Dinçer, Mehmet Erkoç, Ayşe Pınar Balay, Dilara Köse, Başak Yıldız, Melahat Yavuz, Burcu Özdoğan, Okan Fidan, Melis Sena Yeşiller, Serkan Karagöz, Baran Taner, Ali Ulvi Karaca, Emrah Erdem Gedik, Orhan Güllüler, Deniz Karausta, Tolga Erden, Serkan Sevinç, Levent Yetkin, Ercüment Şirin, Mahmut Akyol ve Serbülent Biçer, dönüşümlü paylaşıyor.

New York'ta, 1957'de Winter Garden Theatre'da ilk kez sahnelenen ve başta Avrupa olmak üzere pek çok dünya sahnelerinde yer alan eser, 1961'de sinemaya uyarlanarak 10 dalda Oscar ve Grammy ödülleriyle 20'den fazla ödüle layık görüldü.

William Shakespeare'ın Romeo ile Jüliet eserinin modern uyarlaması olarak da görülen, görkemli sahneleri, müziği ve danslarıyla işitsel ve görsel şölen olan "Batı Yakası Hikayesi", 1950'li yılların New York sokaklarında yaşayan asi gençliğin öyküsünü anlatıyor.

MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Aslı Utku Engin, başyapıtları sanatseverlerle buluşturmaya devam ettiklerini aktardı.

Kaynak: AA / Yerel

İbrahim Yazıcı Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title