Haberler

Batı Trakya'da Türklere Yönelik Provokasyon

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan temasları kapsamında yarın ziyaret edeceği, Türklerin yoğun yaşadığı Gümülcine ile İskeçe'de tehdit mesajları içeren kağıtlar Türklerin yaşadığı evlerin kapılarına bırakıldı, İskeçe'de ise bazı Türklerin evlerinin duvarlarına boyayla haç işaretleri çizildiği bildirildi.

İskeçe'nin seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İskeçe ve Gümülcine'de fanatik çevrelerin Türk azınlığı korkutma amaçlı provokatif eylemlerde bulunduğunu belirterek bunun azınlık toplumunda huzursuzluk yarattığını söyledi.

Mete, "Köylere Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölgeyi ziyaretine karşı afişler asılmış ve Türkçe olarak, 'Erdoğan yarın gidecek ama sen kalacaksın' yazılı kağıtlar atmışlar. İskeçe'de ise Aşağı Mahalle ve Ahren Mahallesi'nde bazı din adamlarımızın ve İskeçe Türk Birliğinde görevli bir kişinin evinin duvarlarına gece haç işaretleri çizilmiş" dedi.

Bunların, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina'da olumlu bir ortamda devam eden görüşmelerini baltalamak ve azınlık toplumunu korkutmak amacıyla yapıldığını ifade eden Mete, şunları kaydetti:

"Bu gibi provokatif girişimler bunu yapanları bağlar. Bizler yarın yine burada kalacaksak, onlar da burada kalacak. Onlar buradaysa biz de buradayız. Beş tane kendini bilmez çıkıyor ve koca devleti rezil ediyor. Yunan polisi de maalesef bunlara müsamaha gösteriyor."

Müftü Mete, Türk azınlığın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sabırsızlıkla Batı Trakya'ya beklediğini ve karşılamaya hazır olduğunu söyleyerek "Yarın İskeçe'den çok sayıda otobüsle Erdoğan'ı karşılamak üzere Gümülcine'ye gideceğiz" diye konuştu.

"Türk-Yunan dostluğuna katkı sağlamayacağına inanıyorum"

Radikal Sol İttifak Partisinin (SYRİZA) İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek de İskeçe'de ve Türk köylerinde evlerin önüne tehdit mesajı içeren kağıtlar bırakıldığını belirterek bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Batı Trakya ziyaretini provoke etme amaçlı bir hareket olarak değerlendirdi.

Olayı polise bildirdiğini ve takip edildiğini belirten Zeybek, "Bazı çevreler toplumun değiştiğinin farkında değiller. Azınlık toplumu değişti, şartlar değişti. Bunların insanlarımızı korkutamayacağına inanıyorum. Bu gibi olayların Türk-Yunan dostluğuna katkı sağlamayacağına inanıyorum. Biz, diyalogdan ve iş birliğinden yanayız. Biz bunları arzu ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Adını vermek istemeyen bir bölge sakini de "Bütün köylerdekiler, biz de dahil kapılarımızda bu kağıtlarla uyandık. Evlerimizin önünde, üzerinde 'Bir daha düşün! Erdoğan gidecek, sen yarın da burada olacaksın' yazılı kağıtları bulduk" dedi.

Gümülcine'de önceki gün de Erdoğan'ın ziyaretine karşı çıkan, aralarında emekli askerler, Pontuslu ve Kıbrıslı Rum derneklerinin de bulunduğu bazı çevreler, "Trakya Koordinasyon Heyeti" adı altında yayımladıkları ortak bildiride, vatandaşlara cuma günü Gümülcine kent meydanında "barışçı" gösteri yapma çağrısında bulundu. Gece saatlerinde de Türk mahallelerindeki bazı sokaklara üzerinde Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu "Erdoğan'ın ziyaretine hayır" yazılı afişler yapıştırıldı. Bu afişlerin daha sonra Yunan polisi tarafından söküldüğü ifade edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Trakya Bölgesi Yunanistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title